Stavanger Aftenblad

Blir uten nøkkelspil­lere også mot Aalesund

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Verken Kent Håvard Eriksen, Remi Johansen eller Vidar Nisja rekker kampen mot topplaget Aalesund. Vikarkapte­in Axel Kryger lover å ta vare på lagspirite­n fra Notodden

Kryger var fryktelig frustrert etter Sandnes Ulfs ettmålstap i indre Telemark søndag kveld, det tredje på rappen, men er overbevist om at det løsner mot tangotrøye­ne fra Sunnmøre til helgen.

–Vi scorer ikke for tiden. Ikke en gang på de virkelig store sjansene. Det må vi få rettet på, sier midtbanesl­iteren til Aftenblade­t.

Sandnes Ulfs tre siste har endt 0-1, 0-3 og 0-1 mot henholdsvi­s Notodden (b), Kongsvinge­r (h) og Mjøndalen (b).

– Et eller annet gjør at det stopper opp, sånn som da Vegard (Aasen) fikk sin store mulighet i andre omgang på Notodden. Han scorer på ni av ti, det er jeg overbevist om.

– Setter vi sjansene, kan vi slå hvem som helst, og spiller vi med samme innsats som mot Notodden, kan vi lett ta Aalesund, understrek­er Kryger.

Han gikk i bresjen for et reservepre­get lag søndag kveld, seks av de mest brukte spillerne var ikke med av ulike årsaker.

–Tross tapet er det grunn til å stemple mange stjerner i boken. Vi taklet, vant dueller, Dybvik og 15-årige Kolyan Kostadinov som aldri tidligere har vaert i naerheten av førstelage­t.

– Hvorfor tok dere ikke med flere, for eksempel Jo Stålesen og Sjur Lothe som har trent med A-laget hele forsesonge­n?

– Vi vurderte det slik at de to hadde best av å spille på rekruttlag­et på lørdagen, men må innrømme at det lå litt gambling i dette.

– Det ble veldig synlig med Dansos sykdom, og forsterket seg da Dybevik måtte inn for Ári (Mohr Jónsson) alt etter 12 minutter.

– Nå holdt det heldigvis resten av kampen, og vi må vaere aerlige her. For vi hadde neppe sendt inn unge gutter da kampen sto og vippet helt mot slutten uansett.

– Viss vi hadde fått så mange skader at vi måtte sette inn reservekee­peren (Deniss Korneiciks) ute, da hadde det sett verre ut, medgir Saeternes som tross tapet roste spillerne for innsatsen i 90 minutter og prestasjon­ene utover i kampen. I andre omgang var det nesten utrolig at laget ikke scoret.

Status spillergru­ppen før Aalesund ifølge fysioterap­eut Lars Marvik. y Ikke aktuelle: Kent Håvard Eriksen, Vidar Nisja, Remi Johansen. y Tvilsom: Ári Mohr Jónsson. Kneskaden ikke så alvorlig som først antatt. y Sannsynlig­vis klar: Niels Vorthoren (sto over av familiaere årsaker), Erixon Danso (febersyk). y Klar: Akinshola Akinyemi

(har sonet karantene).

 ?? VEGARD WIVESTAD GRØTT ?? Kaptein Axel Kryger, Vegard Aasen til venstre og Jasmin Bogdanovic, den beste i forsvarsre­kken, gikk skuffet av banen i Notodden.
VEGARD WIVESTAD GRØTT Kaptein Axel Kryger, Vegard Aasen til venstre og Jasmin Bogdanovic, den beste i forsvarsre­kken, gikk skuffet av banen i Notodden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway