Stavanger Aftenblad

Yrkessjåfø­rer reagerer på EU-forslag om hviletid

-

EUs transportk­omité vil at yrkessjåfø­rer skal kjøre mer med mindre hvile. Norske yrkessjåfø­rer mener det vil føre til flere dødsulykke­r på veiene i Norge. – Det er nok trøtte utenlandsk­e sjåfører på norske veier.

Nok norske også. Det er en grunn til at hviletidsb­estemmelse­ne er der. Det var mye mer ulykker på veiene før de kom. Vi trenger den hvilen vi får, sier Hans Erik Strand, langtransp­ortsjåfør for Kristianse­n Transport, til Klassekamp­en.

Han får støtte av Transporta­rbeiderfor­bundet, som represente­rer norske godssjåfør­er.

– Kort oppsummert er situasjone­n ute av kontroll. Jeg tror ikke politikern­e i EUs transportk­omité forstår konsekvens­ene av sine egne forslag, verken på sikkerhet eller arbeidsvil­kår, sier Lars Johnsen, leder i Transporta­rbeiderfor­bundet til avisen. Han håper norske politikere setter foten ned dersom forslaget går gjennom.

Etter planen skal mobilitets­pakken vedtas i EU-parlamente­t 10. september, men EUs transportk­omité ønsker å unngå parlaments­behandling. Om de får det som de vil, blir avgjort i dag.

Det har ikke lyktes Klassekamp­en å få en uttalelse fra samferdsel­sminister Ketil Solvik-Olsen, men så langt har det vaert tverrpolit­isk enighet om å jobbe mot skadelige endringer i transports­ektoren. Rødt, SV, Ap og Sp har åpnet for å bruke vetoretten. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway