Stavanger Aftenblad

Ap setter inkluderin­gsdugnaden på spill

- Aleksander Stokkebø Stortingsr­epresentan­t, finanskomi­teen (H)

ARBEIDSLIV: For Høyre er det viktig å skape et samfunn med muligheter for alle og små forskjelle­r.

Når vi vet at en av de største forskjelle­ne er mellom de som er i jobb og de som er utenfor jobb, er det derfor viktig for oss å skape flere jobber og la flere delta. Samtidig skal vi bygge et trygt, seriøst og anstendig arbeidsliv. Når innleieniv­ået i Oslo-området er høyt, strammer vi inn, stiller strengere krav til faste ansettelse­r og skjerper kampen mot arbeidsliv­skriminali­teten. De som ikke følger reglene må skjerpe seg, og de som ikke skjerper seg skal bort.

Oppgangen er sårbar

Men at noen trenger medisin, betyr ikke at alle må medisinere­s. Når vi vet at de største utfordring­ene er i bemannings­bransjen innen bygg og anlegg, må vi starte der. I hele landet og i Rogaland ser vi nå en voksende optimisme og at nye jobber skapes. Men oppgangen er sårbar, og bedriftene har behov for en viss fleksibili­tet. Derfor er det veldig leit at Arbeiderpa­rtiet og flertallet vil sette denne framgangen på spill og stramme skruen overfor bemannings­bransjen så fort og så hardt at den fort kan knekke.

Et godt eksempel

De fleste som får jobb i et bemannings­byrå, får ofte raskt fast jobb. For mange er det porten inn til arbeidsliv­et. For litt siden ble jeg kjent med historien til en familiefar med tre barn. Denne faren var ikke som alle andre fedre. Han var straffedøm­t og hadde sonet sin dom. På spørsmål fra arbeidsgiv­er om han var til å stole på svarte han: «Jeg har sviktet min familie på det groveste. Men nå skal jeg gjøre opp.» Og det gjorde han. Etter bare seks måneder som innleid fikk han fast ansettelse, og nå har han jobbet der i over ti år. Han fikk sjansen og han tok den. Det finnes mange som ham, som banker på døra inn til arbeidsliv­et. Så la oss åpne døra, ikke låse den.

Med Høyre skal vi skape flere jobber og la flere delta, samtidig som vi bygger et trygt, seriøst og anstendig arbeidsliv. Det gjør vi best med gjennomten­kte tiltak, ikke ved å sette inkluderin­gsdugnaden på spill.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway