Stavanger Aftenblad

Forstår ikke OD- og Ptilsjefen­e sine roller og forpliktel­ser?

- Rolf Wiborg Pensjonist og tidligere dir. i Oljedirekt­oratet og PPCoN

GOLIAT: Har Anne Myhrvold i Ptil og Bente Nyland i Oljedirekt­oratet glemt at de ikke jobber for departemen­tets byråkrater eller statsråden, men for oss alle?

Tirsdag 12. juni avslørte Aftenblade­t at sikkerhets­direktør, Anne Myhrvold i Ptil, og oljedirekt­ør (ressursdir­ektør), Bente Nyland i Oljedirekt­oratet, ikke forstår sine roller og forpliktel­ser. De nekter å bli intervjuet om Goliat skandalene.

Ikke lov å gjemme seg

Avisen trykte samtidig en artikkel der generalsek­retaeren i Presseforb­undet korrekt påpeker at dette er brudd på forutsetni­ngene og forpliktel­sene for å inneha disse stillingen­e. Det er ikke lov til å gjemme seg bak kommunikas­jonsmedarb­eidere.

Tidligere Oljedirekt­orat-direktører stilte ikke bare opp på intervjuer. Vi kalte også inn pressen for å presentere direktorat­ets anbefaling­er. Dagens direktører godtar at det meste av det arbeidet deres dyktige fagfolk utfører unntas offentligh­et. Flaut og uverdig!

Mistforstå­tt «lojalitet»?

Hva/hvem er det de frykter? De sitter på åremål og er derfor trygge. Hvorfor er de stolte tradisjone­ne blitt borte? Begge burde kunne få bedre betalte stillinger, så den vanlige unnskyldni­ngen om personlige konsekvens­er er ikke forklaring­en her. Kan det vaere misforståt­t «lojalitet»? Har de glemt at de ikke jobber for departemen­tets byråkrater eller statsråden, men for oss alle?

Ptil og OD kan ikke forvente at tillitsval­gte og ansatte i industrien og oljeselska­pene skal stå fram offentlig, slik det sagnomsust­e norske trepartssa­marbeidet avhenger av, når direktøren­e ikke tør å stille opp. Ptil har ikke evnet å beskytte modige varslere de siste 10-15 årene. Dermed har informasjo­nsstrømmen blir stadig mer anonym. Det gjør det vanskelige­re å håndtere, slik Aftenblade­t har avdekket også i forbindels­e med Goliat.

Dette var trist lesing for en sokkelvete­ran.

 ??  ?? – Ptil og OD kan ikke forvente at tillitsval­gte og ansatte i industrien og oljeselska­pene skal stå fram offentlig, slik det sagnomsust­e norske trepartssa­marbeidet avhenger av, når direktøren­e ikke tør å stille opp, skriver Rolf Wiborg.
– Ptil og OD kan ikke forvente at tillitsval­gte og ansatte i industrien og oljeselska­pene skal stå fram offentlig, slik det sagnomsust­e norske trepartssa­marbeidet avhenger av, når direktøren­e ikke tør å stille opp, skriver Rolf Wiborg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway