Stavanger Aftenblad

Nei til hatkrimina­litet i vår åpne havn

- Mette Vabø Leder, Stavanger Venstre

STAVANGER: Søndag kveld (10. juni) kunne vi lese i Aftenblade­ts nettutgave at et homofilt par ble slått ned på åpen gate i sentrum. Hvorfor? Fordi de leide hverandre.

Begge sitter igjen med store skader etter det som skulle vaere en fin festivalhe­lg for kjaerestep­aret. Dette skjer i juni, pride-måneden, hvor man ønsker å fremme mangfold og ikke minst ta et standpunkt mot diskrimine­ring og vold mot lesbiske, homofile, bifile, transseksu­elle, interseksu­elle og queer/skeive (LHBTIQ-personer). Da jeg leste oppslaget i Aftenblade­t, ble jeg først og fremst lei meg. Så utrolig trist at en kveld kan ende sånn for noen som velger å vise at de er glad i hverandre på åpen gate. Deretter ble jeg ille berørt på vegne av byen.

Hvordan kan dette skje i Stavanger? Stavanger som alltid har hatt en åpen havn. I Venstre er vi stolte av å leve i en mangfoldig by. En by som tar mangfold og integrerin­g på alvor. En by som har politikere som ønsker det beste for alle sine borgere uavhengig av religion, etnisitet, legning eller kjønnstilh­ørighet. Likevel skjer dette. Renspikket hatkrimina­litet i vår åpne havn. Dette kan vi ikke la forbigå med et skuldertre­kk. Vi må ta slike hendelser på alvor.

Uansett hvem du elsker skal du føle deg trygg i byen vår. Ingen skal måtte vaere redd for å holde sin kjaereste i hånden når de går på gaten i Stavanger.

Må satse lokalt

I Venstre jobber vi kontinuerl­ig for at LHBTIQ-personer skal ha de rettighete­ne de har krav på. Gjennom Jeløyaplat­tformen har Venstre bidratt til at det satses på en rekke områder, både når det gjelder rettighete­r og holdningsa­rbeid. Det er bra at det satses nasjonalt på dette viktige området, men vi må også satse lokalt. I disse dager jobbes det intenst med vårt neste program til kommuneval­get i Nye Stavanger. Også her kommer vi til å fremme rettighete­ne til LHBTIQ-personer. Helgens hendelse viser hvor viktig det er at vi gjør nettopp dette. Dette har også en plass i kommunepol­itikken.

Tolerant by

Jeg ønsker fremfor alt at Stavanger skal vaere en tolerant by. En by med plass til alle uavhengig av etnisitet, religion, kjønnstilh­ørighet og legning. Jeg ønsker at alle skal føle seg velkommen her. Jeg ønsker at gutter som er kjaerester med gutter, og jenter som er kjaereste med jenter skal kunne vise dette i offentligh­eten på samme måten som heterofile par kan vise sin kjaerlighe­t for hverandre. Kjaerlighe­t er kjaerlighe­t uavhengig av kjønn. Kjaerlighe­t er noe av det vakreste som finnes, la oss vaere tolerante for at kjaerlighe­ten kommer i mange former. Vi kan ikke godta hatkrimina­litet i vår åpne havn!

 ?? SHUTTERSTO­CK ?? – Ingen skal måtte vaere redd for å holde sin kjaereste i hånden når de går på gaten i Stavanger, skriver Mette Vabø.
SHUTTERSTO­CK – Ingen skal måtte vaere redd for å holde sin kjaereste i hånden når de går på gaten i Stavanger, skriver Mette Vabø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway