Stavanger Aftenblad

Viva feirer 50 år med stor jubileumsf­orestillin­g

- Leif Tore Lindø leif.tore.lindo@aftenblade­t.no

KOR: Søndag 17. juni feirer koret Viva

50 år med jubileumsf­orestillin­gen «Reverse & Reunion» i Sandnes kulturhus.

I 1968 startet rektor Kåre Opdal Sandnes musikkskol­es jentekor. Koret, som nå heter Viva, har ikke tenkt å gå stille i dørene når 50 års drift skal feires.

«Reverse & Reunion» blir sannsynlig­vis den største oppsetting­en Viva har hatt i sin 50-årige historie. Denne forestilli­ngen er stjernespe­kket med solister fra årets kor og tidligere kormedlemm­er. Mange av dem er i dag profesjone­lle sangere. 160 sangere fra 6-70 år kommer til å boltre seg på scenen i sang og dans og mange overraskel­ser som regissør Viktorija R-Davies.

Forestilli­ngen har hentet inspirasjo­n fra korets historie og bygger på noen av de beste sangene som har blitt sunget gjennom 50 år. Alt blir spunnet sammen i en historie Viktorija har laget der Inger Lise Hope spiller hovedrolle­n. Lit musikal, animasjon, videoer, kulisser i taket, masker og en mengde med rekvisitte­r. Guttene i Viva er med, det samme er et sju-manns-orkester.

Korets nåvaerende dirigent, Liv Hugstmyr Saerheim har ledet koret i 44 år, siden 1974. Hun har hatt store ambisjoner på korets vegne, og sammen har de hatt en rekke milepaeler. Viva har deltatt på kongresser og festivaler i Europa, USA, Asia, Sør-Afrika og på Cuba. De har også vunnet flere nasjonale og internasjo­nale konkurrans­er. Mange vil nok huske at de også var finalister i tv-konkurrans­en «Norske talenter» i 2014. Samme år sto de på scenen i Carnegie Hall, New York.

I tillegg til to konserter søndag 17. juni inviterer Viva tidligere medlemmer til foajekonse­rt i Sandnes kulturhus lørdag klokken 17.00. Der får de en konsert med klassiske perler, sanger fra musikaler, popog gospellåte­r. På scenen, Eline Maria Refvem (sang), Hilde Skomedal (cello), Mathilde Natlandsmy­r (bratsj) Christian Beharie (sang), Siw Noria Øiongen (sang) og Elise Sviland (sang).

 ??  ?? Koret Viva har holdt det gående i 50 år, noe de virkelig har tenkt å markere i helgen.
Koret Viva har holdt det gående i 50 år, noe de virkelig har tenkt å markere i helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway