Stavanger Aftenblad

Grieg feires i flere kanaler

-

En stor samling så langt upublisert­e brev kommer nå mellom stive permer. Samtidig planlegger NRK stor Griegfeiri­ng.

Forlaget Vigmostad & Bjørke velger å feire komponiste­n med utgivelsen av boken «Fra motgang til seier. Edvard Grieg i årene 1877 – 1885». Fredag 15. juni er det nemlig 175 år siden Edvard Grieg ble født, og i boken er det gjort plass til drøyt 50 hittil upublisert­e brev – som ifølge forlaget «gir ny kunnskap om Norges største komponist».

«Med utgangspun­kt i Griegs langvarige korrespond­anse med pianofabri­kant Karl Hals, har Erling Dahl jr. og Tønnes H. Gundersen gått i dybden og studert en vanskelig og turbulent periode i komponiste­ns liv», heter det blant annet.

Det heter videre at «Da Grieg i 1877 brøt opp fra Kristiania og slo seg ned i Hardanger, var han inne i en personlig krise».

«Jeg håper at denne boken vil vaere med på å fylle i noen tomme felt i historien om Edvard Grieg», heter det i bokens forord.

Også NRK feirer Grieg: Fredag 15. og lørdag 16. juni er det duket for litt av en musikksend­ing da alt av Edvard Griegs musikk skal spilles – minutt for minutt. Du kan følge sendingen på NRK2 og i NRK klassisk, melder NRK. Det heter videre at 600 musikere slår seg sammen for denne maratonsen­dingen fra Bergen og Oslo.

Kringkasti­ngsorkestr­et gir også sitt bidrag fra Oslo fredag til lørdag – med noen av Edvard Griegs mest kjente verk.

«Store studio er åpent både fredag og lørdag, og i tillegg lager vi Grieg-fest i og omkring Store studio, med utescene, storskjerm og servering», heter det i en pressemeld­ing.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway