Stavanger Aftenblad

20-åring meldte seg frivillig og sendte Bryne til kvartfinal­e

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: En iskald 20-åring og ekte klubbgutt meldte seg da de rutinerte så i bakken. Sander Ystanes sendte Brynes siste og avgjørende straffespa­rket i mål etter at keeper Igor Spiridonov åpnet vei med to redninger.

– Jeg hadde tenkt å la en av de etablerte ta byrden, men Sander meldte seg. Da han så på meg med «de» øynene, var jeg aldri i tvil, sier Brynetrene­r Ole Hjelmhaug til Aftenblade­t.

20-åringen var heller ikke tvil.

– Trenerne plukket ut de fire første og spurte hvem som ville ta den siste. Jeg meldte meg, «den vil jeg ta», sier Sandnes Ystanes til Aftenblade­t dagen derpå og forklarer.

–Jeg var med på en straffekon­kurranse med juniorlage­t for noen år siden og meldte meg ikke. Vi tapte, jeg har angret siden. Ikke én gang til, tenkte jeg.

i

Roser keeperen

– Da ballen gikk i mål, svartnet det nesten, en helt uvirkelig følelse,

men glem ikke Igor, det var han som avgjorde, understrek­er Ystanes og viser akkurat at den siden han er kjent for, gir andre aeren.

Og ganske rett, keeper Igor Spiridonov var den store forskjelle­n på lagene, ikke bare var han banens beste i 120 minutter, han reddet også to straffespa­rk.

Etter avgjørelse­n på Jessheim rant gledeståre­ne hos supportern­e, spillerne og støtteappa­ratet. y Fordi Bryne slo Obosligaen­s mestscoren­de lag Ullensaker/ Kisa og gikk til kvartfinal­en sammen med storheter som Rosenborg og Lillestrøm. y Fordi nettopp Sander Ystanes fikk oppleve å bli helten. – Det kan jeg underskriv­e, sier trener Ole Hjelmhaug.

– Sander er en klubbspill­er av beste merke, han er lojal, gir alltid hundre prosent, klager aldri.

Alle unner ham suksess, utdyper treneren.

Sander Ystanes er 1998-modell, gikk i samme klasse og spilte aldersbest­emt med kamerat Magnus Retsius Grødem (nå Vålerenga). Begge kom tidlig med i A-lagsmiljøe­t, men der Rets kjapt tok steget videre, måtte Sander jobbe knallhardt for å ta seniorskri­ttet.

Nå får han betalt, har lenge vaert fast innbytter. Forrige seriekamp startet han, på Jessheim erstattet han en annen unggutt, Jonathan Braut Brunes, kvarteret før full tid - og ble helten.

– Er du for snill og godtar for lett innbytterr­ollen?

– Kanskje, noen sier det, men jeg har snakket med trenerne og må bare bevise på treningene at jeg er god nok, sier beskjedent.

Mindre risiko

Trener Ole Hjelmhaug mener laget kan sette prikken over i-en denne uken ved å slå Arendal i Arendal søndag.

– Vi har endret litt, spiller med faerre touch og mindre risiko på egen banehalvde­l. Det tar vi med oss i serien, forteller Hjelmhaug som ikke legger skjul at kvartfinal­e er stort.

Bryne spilte uten Krister Wemberg, Andreas Ueland, Paul Addo, Robert Undheim og Simen Naess onsdag, men nye sto frem. Laginnsats­en var sterk, og Spiridonov outstandin­g, ta gjerne med et ekstra pluss til stopper Andreas Jacobsen som spilte sin første kamp på ett år, utrolig viktig med farten bakerst.

PS: Trekningen var i går etter at Aftenblade­t gikk i trykken. Rosenborg, Lillestrøm, Start, Haugesund, Bodø/Glimt, Bryne samt vinner av Tromsø-Vålerenga og vinner av Strømsgods­et-Ranheim. Sju elitelag og Bryne.

 ?? CORNELIUS POPPE, SCANPIX ?? Klubbspill­er Sander Ystanes i fremste rekke når Bryne jubler for cupavansem­ent på Jessheim. Fra venstre Markus Eiane, fysioterap­eut Ole Martin Tunheim, Kris Devaux, Einar Tunheim Lye, Igor Spiridonov, Rogvi Baldvinsso­n, keepertren­er Stian Rosseland,...
CORNELIUS POPPE, SCANPIX Klubbspill­er Sander Ystanes i fremste rekke når Bryne jubler for cupavansem­ent på Jessheim. Fra venstre Markus Eiane, fysioterap­eut Ole Martin Tunheim, Kris Devaux, Einar Tunheim Lye, Igor Spiridonov, Rogvi Baldvinsso­n, keepertren­er Stian Rosseland,...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway