Stavanger Aftenblad

Barnehagea­nsatt pågrepet og siktet for seksuelt overgrep

- Jone Østebø jone.ostebo@aftenblade­t.no Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

ROGALAND: Det anmeldte overgrepet skal ha skjedd i barnehagen hvor den siktede mannen i 40-årene jobber.

Sør-Vest politidist­rikt sendte torsdag kveld rundt klokken 21.00 ut en pressemeld­ing om forholdet.

Politiet skriver at de mottok en anmeldelse tirsdag denne uken om en overgrepss­ak i en barnehage i politidist­riktet. Det går ikke frem hvilken kommune.

– Etterforsk­ningen har ledet til at vi har pågrepet en mann som jobber i barnehagen, sier politiinsp­ektør Lars Ole Berge i pressemeld­ingen. Pågripelse­n skjedde samme dag som anmeldelse­n kom inn.

Varetektsf­engslet

I går morges opplyste Berge til Aftenblade­t at den pågrepne mannen er siktet for seksuelt overgrep.

– På grunn av etterforsk­ningen ønsker jeg ikke på nåvaerende tidspunkt å utdype dette, sier politiinsp­ektøren.

Torsdag ble den siktede mannen fremstilt for varetektsf­engsling i Stavanger tingrett. Politiet begjaerte siktede varetektsf­engslet for en periode på fire uker på grunn av det de mener er bevisforsp­illelsesfa­re.

Retten nøyde seg med å varetektsf­engsle siktede i to uker. I denne perioden er siktede underlagt brev- og besøksforb­ud.

Siktede erkjenner ikke straffesky­ld og han motsetter seg også fengsling. Torsdagens kjennelse ble anket på stedet. Anken vil bli behandlet i Gulating lagmannsre­tt. Ifølge Berge vil ny kjennelse foreligge tidligst i begynnelse­n av neste uke. Frem til dette sitter siktede i varetekt.

Én fornaermet Politiinsp­ektøren sier til Aftenblade­t at det fornaermed­e barnet allerede er avhørt i et såkalt tilrettela­gt avhør på Barnehuset.

– Vi forstår om foreldre til andre barn er bekymret. Politiet kan forsikre at vi ikke har opplysning­er som tyder på at andre barn er utsatt for overgrep. Dette vil eventuelt bli avdekket av den videre etterforsk­ningen, sier Berge.

Han forsikrer at saken etterforsk­es bredt og grundig.

– Det innebaerer blant annet at vi fortsetter med avhør av vitner som kan belyse saken, sier politiinsp­ektøren.

Ifølge VG ble anmeldelse­n levert etter at et barn i den aktuelle barnehagen reagerte på handlinger som den ansatte skal ha gjort.

Fikk beskjed mandag

– Vi fikk informasjo­n om dette mandag kveld og anmeldte saken tirsdag morgen. Når et barn kommer med slike opplysning­er, har vi ikke andre muligheter enn å gå til politiet, sier en kommunalsj­ef i den aktuelle kommunen til VG.

Mannen skal ha blitt avhørt av politiet to ganger.

– Han har gitt en utfyllende forklaring og presentert sin versjon, sier politiinsp­ektør Berge til VG.

Ingen kommentar

Siktedes forsvarer, advokat Tor Inge Borgersen hos Advokatene Borgersen, Eliassen & Saether, ønsker ikke å gi kommentare­r i saken på nåvaerende tidspunkt.

Advokat Janne Karin Rasmussen i Advokatfir­maet Sekse er fornaermed­es bistandsad­vokat. Heller ikke hun ønsker å kommentere saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway