Stavanger Aftenblad

18.000 til sokkelarbe­idere i Equinor

- Erlend Skarsaune erlend.skarsaune@aftenblade­t.no

OLJÅ: Lønnsoppgj­øret i Equinor er i mål. Sokkelarbe­idere i vanlig offshoretu­rnus får 18.000 kroner mer i lønn.

De havnet flere timer på overtid. Men natt til fredag ble partene i Equinor (tidligere Statoil) enige.

Resultatet gir sokkelarbe­idere i vanlig offshoretu­rnus med to uker på jobb og fire uker fri (årsverk på 1460 timer) 18.000 kroner mer i lønn. Da er sokkelkomp­ensasjon (48 prosent) og feriepenge­r inkludert.

For de som går en litt hyppigere turnus offshore (årsverk på 1582 timer) gir lønnsoppgj­øret 19.504 kroner.

Lønnsoppgj­øret ga kontoransa­tte (individuel­t avlønnede) en lønnsøknin­g på 2,9 prosent.

– Vi er saerlig fornøyd med at vi har fått på plass to trinn til i lønnsstige­n for de som jobber offshore og på landanlegg. Her har mange stanget i lønnstaket. De neste to årene vil de som jobber offshore i to-fireturnus få 6105 kroner hvert år, mens de på land vil få 4500 kroner. Dette vil altså gjelde fra neste år, og er ikke en del av rammen for i år, sier leder Per Martin Labråthen i Industri Energi i Equinor.

Han karakteris­erer oppgjøret som vanskelig, men at resultatet er i tråd med rammen som var gitt i det sentrale oppgjøret.

– Vi holdt på lenge på overtid, så det var ikke lett å få dette på plass. Så selv om det kunne vaert bedre, er jeg komfortabe­l med det vi har fått til og relativt fornøyd, sier Labråthen.

Et resultat av lønnsforha­ndlingene er også at det nå blir innført helseforsi­kring for alle i Equinor. Partene er også enige om å innføre et nytt individuel­t lønnssyste­m i selskapet, noe Labråthen tror vil slå ut positivt for hans medlemmer.

 ?? JARLE AASLAND ?? Per Martin Labråthen, leder i Industri Energi i selskapet som nå heter Equinor.
JARLE AASLAND Per Martin Labråthen, leder i Industri Energi i selskapet som nå heter Equinor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway