Stavanger Aftenblad

Etter målfesten tror de på økt oljeproduk­sjon igjen

- Erlend Skarsaune erlend.skarsaune@aftenblade­t.no

OLJEPRIS: Saudi Arabia og Russland er klare for å øke oljeproduk­sjonen igjen. Det kan gi lavere oljepris.

Torsdag møttes Russland og Saudi Arabia til åpningskam­pen i fotball-VM i Russland. Det endte med 5–0 til Russland. I forbindels­e med kampen hadde de to landene også møter om situasjone­n i oljebransj­en.

De to oljegigant­ene var helt sentrale da produksjon­skutt ble innført mot slutten av 2016 – og oljeprisen begynte å stige igjen. Medlemslan­dene i Opec, hvor Saudi Arabia er viktig, ble sammen med Russland enige om å gjøre noe.

Nå, med en pris på like over 75 dollar for ett fat nordsjøolj­e, virker det klart at produksjon­en vil økes igjen.

Etter møter mellom Russland og Saudi Arabia i Moskva torsdag uttalte den russiske energimini­steren Aleksander Novak at begge land i prinsippet støtter gradvis å øke produksjon­en, skriver Reuters. Saudi Arabias energimini­ster Khalid al-Falih uttalte at en produksjon­søkning er uunngåelig, og at de tror på en avtale som tilfredsst­iller det mest viktige – nemlig markedet, skriver Bloomberg.

Opec-landene og allierte møtes i Wien neste fredag.

Samtidig er to av de viktigste oljehavnen­e i Libya stengt etter angrep av opprørssty­rker. Det rammer eksporten av 240.000 fat daglig – rundt 25 prosent av landets totale produksjon.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway