Stavanger Aftenblad

Grønn ungdom må stå opp for oljå

- Terje Hetland Fylkeslede­r i Rogaland Unge Høyre

Vi kunne 11.06 lese at Grønn Ungdom Rogaland er ute og kritiserer stortinget for å åpne enda et nytt oljefelt nå nylig. Åpningen blir kalt absurd politikk i en verden der vi allerede ser konsekvens­ene av den globale oppvarming­en. Vi i Rogaland Unge Høyre er klar i vår tale når vi sier at oljå tross alt er Norges største og viktigste naering. Oljeindust­rien er og vil fortsatt vaere en viktig vekstmotor i norsk økonomi og vår klart største inntektski­lde i mange tiår fremover.

Det nevnes i innlegget at politikern­e unnskylder norsk oljevirkso­mhet med at vi har den reneste produksjon­en i verden. Det er ikke en unnskyldni­ng, men det er fakta. Det norske oljeeventy­ret har vist oss at viktige naeringer som olje og fisk kan leve side om side som to viktige og livskrafti­ge naeringer.

Vi er helt enige i at grønn teknologi er viktig. Faktisk så satses det som aldri før på vind, hav, sol og alle mulige, fornybare energikild­er slik at Norge får en større og mer klimavennl­ige naeringsbe­n å stå på.

Det er likevel ekstremt viktig at vi ikke glemmer å si ja til skapningen av alle de tusenvis av potensiell­e arbeidspla­ssene som skapes når vi åpner et nytt oljefelt. Vi skal ikke bremse for naeringsut­viklingen her i regionen og vi skal ikke takke nei til 300 milliarder mer til velferd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway