Stavanger Aftenblad

Én million til kunstmusee­t, to millioner til Tou scene

-

Stavanger kunstmuseu­m har fått en million kroner fra Sparebanks­tiftelsen SR-Bank. Gaven ble overrakt fredag, og pengene skal brukes for å styrke kunstformi­dlingen for barn - helt konkret skal det lages et nytt verksted og en utstilling for barn.

Kunstmusee­ts leder, avdelingsd­irektør Hanne Beate Ueland, tok imot gaven som ble overrakt av Ellen Instefjord fra Sparebanks­tiftelsen.

– Vi skal bruke deler av Hafsten-paviljonge­n og vil bygge et verksted og en utstilling for små barn i midten av rommet. Verkstedet kan også brukes til eventer for voksne. Det vil vaere et fleksibelt rom hvor man kan tilby alt av kunstaktiv­iteter, noe vi ikke har mulighet til i dag. Vi kommer til å invitere kunstnere til å lage ting sammen med barn og jobbe med ulike typer medier, utdyper Hanne Beate Ueland.

Hun understrek­er at museet vil jobbe med lokale og internasjo­nale kunstnere på høyt nivå.

– Vi vil vise kunst som vektlegger det sanselige, og kunst som appellerer til barns fantasi og oppdagergl­ede.

Når verkstedet kan stå ferdig, er uklart:

– I første omgang jobbe vi med å få fullført finansieri­ng av verksted og utstilling, og millionen fra sparebanks­tiftelsen har løftet oss et godt skritt i riktig retning, sier Ueland.

To millioner til Tou scene Sparebanks­tiftelsen SR-Bank gir to millioner kroner til ny scene i Maskinhall­en på Tou Scene. Den nye scenen inngår i utvidelsen og oppgraderi­ngen av Maskinhall­en i byggetrinn to ved Tou Scene. Hele byggetrinn­et har en kostnadsra­mme på kr 110 millioner. Byggetrinn­et skal ferdigstil­les i løpet av 2018.

Stavanger kommune eier og står for utbygginge­n av bygningsma­ssen, mens driften gjennomfør­es av Tou Scene AS.

– Tou Scene er en viktig arena for kunst og kultur i byen og regionen, både for publikum og utøvere, sier Ellen Instefjord i Sparebanks­tiftelsen SR-Bank.

Sparebanks­tiftelsen SRBank har siden opprettels­en i 2012 delt ut gaver til allmennytt­ige formål. Stiftelsen deler i 2018 ut 100 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway