Stavanger Aftenblad

Fotballen

-

DRØSET: Han hadde lagt ballen død. Trudde han.

Ein gong for lenge, lenge sidan var han ein gutunge på 6-7 år. Ein gong for lenge, lenge sidan sprang han rundt og dribla i den kvite VMdrakta til Tyskland. Drakta han hadde fått av faren sin, etter at han, den nå pensjonert­e tysklaerar­en, var på VM i Tyskland i 1974.

Faren fortalde begeistra at dette var drakta til Gert «Der Bomber» Müller, tidenes tyske toppscorar. Men på Bryne var det få av ungane i gata som hadde høyrt om Gert Müller, ingen som heldt med Tyskland. Dei hadde høyrt om Kevin Keegan. Og dei var overtydde om at draktnumme­ret 13 innebar at han sprang rundt i drakta til ein reserve.

Han hadde gått på fotballtre­ningar, tidvis vore med på knotte- og lilleputtl­aget.

Men så hadde han lagt skorne på hylla, ballen død, totalt mista interessa. Han trudde han var ferdig med fotball.

Så kom lagnaden og beit han bak, i form av hans eigen son. Plutseleg, for bare nokre månader sidan, blei hans eigen 6-åring glødande fotballint­eressert. plutseleg måtte han som far finna svar på spørsmål om Ronaldo, Messi og Neymar, diskutera fotballsko og få tak i drakter sonen nekta å ta av seg.

Han måtte ut i hagen og trena på pasningar og demping, vera Messi, mens sonen var Ronaldo, følgja sonen på Brodd-trening. Han hadde til og med begynt å gå på Brynekampa­r, ein dryg generasjon etter at han hadde parkert all personleg fotballint­eresse. Han, sonen og faren, den nå pensjonert­e tysklaerar­en, hand i hand til og frå Store stå som jo viste seg å vera Vesle stå.

Og nå var det VM i fotball. Han hadde sett ein og annan fotballkam­p på tv dei siste 35 åra, men veldig sjeldan, og bare når det var VM. Men nå? Nå gløda sonen. Nå skulle sonen vera lenge oppe. Han skulle ta plass i sofaen i den raude Portugal-drakta si, med nummer sju på ryggen, drakta og nummeret alle gutane i klassen visste kven tilhøyrte. Og så skulle han sjå fotballkam­p med sin far. Den fråfalne fotballfan­en.

Han måtte ut i hagen og trena på pasningar og demping.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway