Stavanger Aftenblad

– Jeg elsker denne følelsen

- Ove Heimsvik ove.heimsvik@aftenblade­t.no

SANDNES: – Jeg kjenner... at jeg... lever..., peser Charlotte Østerhus, nettopp i mål i Trolljeger­prøven. Rundt 1900 deltakere gjorde som henne på Foss-Eikeland lørdag.

Heftige bassrytmer fra musikkanle­gget. Intense heiarop fra sidelinja. Vakter med hylende oppmuntrin­ger:

«Kom an, du klare det! Bare litt til nå! Litt til!»

– Er helt hekta

39 år gamle Østerhus fra Sunde i Stavanger var en av dem som gjorde nettopp dét – hun klarte det.

– Det kjennes fantastisk. Helt topp! Er helt hekta, sier hun til Aftenblade­t.

– Hva er det som er så bra? – Jeg elsker følelsen etterpå. Kjenner en veldig mestringsf­ølelse, sier hun.

Og Sunde-kvinnen har varmet opp så det holder, med The Beast i Skudenesha­vn forrige lørdag og juniorutga­ven av Trolljeger­prøven sammen med ungene sist søndag. Trolljeger­prøven for de voksne var hun med på i fjor også.

– Løypa var mye mer krevende i år. Blant annet med mye mer løping i bratte stigninger, sier hun. – Var du fristet til å gi opp? –Ja, innimellom hadde jeg lyst til dét. Jeg måtte jobbe litt med hodet.

– Hva var vanskeligs­t? – Ringene. De krever teknikk. Jeg klarte ikke dem, så der mistet jeg masse tid, fordi jeg måtte ta 30 «burpies», forteller Østerhus.

Hun sikter til en form for spensthopp som deltakerne må gjøre for hvert hinder de ikke klarer å forsere. Aftenblade­t kan for egen regning legge til at vi observerte en del «burpies» i høyst ulik stil og utførelse utover i løpet.

– Beina bare rister. Nå må det vel vaere 30, sier Ole Gautesen fra Haugesund og kikker bort på vakten på en av de rundt 40 postene ute i løypa. Han skulle klatre til topps i et tau, men må melde pass.

– Jeg har ikke antallet, så det går nok bra, svarer en snill postvakt. Gautesen kan stolpre seg videre.

Tråkket over, måtte bryte

Litt lenger ute i løypa står KjellArvid Haugeberg fra Karmøy, bosatt i Stavanger – én av tre i Sørpeskvad­ronen – med gjørmete bein og kommer seg ikke videre. Venstre ankel er betydelig større enn den høyre.

– Jeg tråkket over på vei ned bakken her borte. Det var ganske kraftig, jeg hørte lyden godt, sier han. Alle som har tråkket skikkelig over vet hvilken lyd han snakker om.

–Sykt kjedelig. Føler meg i god form og skulle gjerne fullført, sier han.

I stedet må han bryte og blir hentet av Norsk Folkehjelp­s ambulanse.

Eventyrlig utvikling

– Jeg liker å utfordre folk. Og få folk til å utfordre seg selv, sier Paal Refsland, mannen bak Trolljeger­prøven.

Han har opplevd en eventyrlig utvikling i deltakeran­tall og interesse for det krevende hinderløpe­t i skogsområd­et på FossEikela­nd. Lørdag storkoste han seg, da han så alle de mer eller mindre gjørmete og gjennom-

 ?? ALLE FOTO: MARIE VON KROGH ?? Til tross for ganske tørt vaer den siste tiden, fikk trolljeger­ne brynt seg også i det våte element.
ALLE FOTO: MARIE VON KROGH Til tross for ganske tørt vaer den siste tiden, fikk trolljeger­ne brynt seg også i det våte element.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway