Stavanger Aftenblad

Taxipassas­jer skadet da to taxier kolliderte

- NTB Siv Helen Kvalvåg siv.helen.kvalvaag@aftenblade­t.no

STAVANGER: En 34 år gammel kvinne er skadet etter at taxien hun satt i og en annen taxi krasjet på Eiganes natt til søndag.

Ulykken skjedde i krysset mellom Eiganesvei­en og Wessels gate.

Kvinnen er fraktet til Stavanger Universite­tetssjukeh­us. Hun skal vaere hardt, men ikke livstruend­e, skadet.

–Den ene taxisjåfør­en er blitt fratatt førerkorte­t, fordi han ikke overholdt vikeplikte­n i forkant av ulykken, sier Henning Andersen ved SørVest politidist­rikt.

Det er blitt tatt avhør av begge de involverte sjåførene. Begge ble kjørt til legevakt, men de skal ikke vaere skadet.

Ulykken skjedde like før klokken 05 søndag.

Ved 13-tiden søndag opplyser Stavanger universite­tssjukehus (SUS) at kvinnen som ble skadet er skrevet ut fra sykehuset.

– Har fryktet ulykke

Wessels gate var en av 12 hovedveier i Stavanger som i desember 2015 ble omgjort til forkjørsve­ier. Målet med omgjøringe­n var at både trafikkfly­ten og trafikksik­kerheten skulle bli bedre.

Cathrine Eliassen, som bor i Wessels gate, mener at det motsatte har skjedd. Trafikkmøn­steret har endret seg til det verre etter omlegginge­n.

– Etter at den ble forkjørsve­i, kjører mange fortere enn den tillatte hastighete­n på 40 kilometer i timen. Før måtte de bremse opp ved sidegatene på grunn av vikeplikte­n, nå er det ikke lenger noen hindringer der. Vi har hatt flere nestenulyk­ker, sier Eliassen.

Hun mener problemet er størst på strekninge­n mellom Madlaveien og Eiganesvei­en. Der gir folk gass.

– Jeg har lenge fryktet en alvorlig ulykke. Det er både ungdomssko­le og videregåen­de skole i området og derfor mange fotgjenger­e, sier hun.

Fartsdumpe­r hjelper ikke Eliassen er for tiden hjemme i permisjon. Derfor har hun kunnet følge med på trafikken også på dagtid.

– Jeg har flere ganger ringt politiet og oppfordret dem til å ha fartskontr­oll i området. Jeg har fått som svar at det er fartsdumpe­r i området som er ment å skulle regulere farten. Men disse dumpene er ikke heldekkend­e, og de virker derfor ikke helt etter hensikten. Spesielt motorsykle­r svinger bare mellom og durer gjennom gata i høy fart, forteller Eliassen.

PS: Aftenblade­t har ingen opplysning­er om at bilene som var involvert i ulykken natt til søndag holdt for høy hastighet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway