Stavanger Aftenblad

Bursdagsfe­st gikk over styr

- Ove Heimsvik ove.heimsvik@aftenblade­t.no

SANDNES: En 17 år gammel gutt fra Hå ble satt i politiarre­sten, etter at han angrep flere polititjen­estemenn under en bursdagsfe­st i privat regi på Lura natt til søndag. Tre andre ungdommer i alderen 17–19 år er anmeldt for blant annet å ha spyttet på politiet. Politiet ble varslet om ungdomsfes­ten som var kommet ut av kontroll like etter midnatt. Festen fant sted i et selskapslo­kale i Bedriftsve­ien 15 på Vibemyr, i et område der det er flere bilbutikke­r og andre naeringsdr­ivende.

Rundt 100 ungdommer skal ha vaert til stede på festen, og ifølge politiet var det egne vakter til stede.

Sto på bilene utenfor

– Vi fikk melding om at ungdommer sto oppå biler utenfor lokalet, forteller operasjons­leder Sølvi Ravndal i Sør-Vest politidist­rikt til Aftenblade­t.

En politipatr­ulje ble sendt til stedet og havnet i slagsmål med flere ungdommer. Ravndal opplyser at den 17 år gamle gutten fra Hå gikk til angrep på flere polititjen­estemenn, men ingen av politifolk­ene skal ha blitt skadet under tumultene.

Spyttet på politiet

I tillegg til 17-åringen ble tre andre ungdommer i alderen 17 til 19 år – den ene fra Sandnes, to fra Hå og én fra Time kommune – anmeldt for å ha forulempet politiet. – Vi har vaert og sett i lokalet og ser ingen skader. Så i den grad noe har foregått her, har det antakelig skjedd utendørs, sier daglig leder Bjarne Sunde i selskapet som eier bygget, Bedriftsve­ien 15 AS.

Han opplyser at det var to jenter som skulle feire en bursdag som hadde leid lokalet på helt ordinaere vilkår.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway