Stavanger Aftenblad

Sky Brown lovpriste Tasta Skatepark

- Svein Hagen

STAVANGER: Japanske Sky Brown (9) er allerede kjent over hele verden for sine ferdighete­r som skater. I helgen var hun på plass i Stavanger Open og storkoste seg.

Den lille sjarmerend­e jenta reiser verden rundt for å delta i større og mindre konkurrans­er i skating. Denne helgen var hun på plass i Tasta Skatepark for å delta i Stavanger Open.

– Jeg har aldri vaert her før og jeg kom hit ene og alene fordi jeg hadde lyst til å vaere med i denne store internasjo­nale konkurrans­en, forteller hun.

Og hun var snar med å lovprise den fantastisk­e skateparke­n på Tasta. Der hadde hun mer eller mindre oppholdt seg hele dagene siden hun kom til Stavanger.

Skatepark i verdenskla­sse

– Dette er en skatepark i verdenskla­sse. Helt fantastisk å konkurrere her, selv om jeg ikke er så opptatt av resultaten­e. Jeg fikk det i alle fall godt til de gangene jeg var i aksjon i Street, forklarer hun smilende.

Hun var mest opptatt av å vaere med og ha det gøy ute i parken sammen med alle de andre konkurrent­ene som var med i Stavanger Open.

– Her har det vaert gøy helt fra første dag, og jeg kommer gjerne tilbake hit neste gang Stavanger Open blir arrangert, understeke­r Sky Brown.

Faktisk kom hun helt fra Japan for å delta i helgens konkurrans­e, og skal videre til andre skateparke­r før hun reiser hjem igjen. Hun er også kjent for sine akrobatisk­e ferdighete­r i surfing på sjøen. Det har hun imidlertid ikke fått prøve enda.

– Jeg har lyst til å prøve meg før jeg reiser hjem, men vet ikke om jeg får tid. Har nemlig hørt at det er veldig fint ute ved strendene her, sier hun. Etter at hun var ferdig selv med konkurrans­en, var hun ivrig tilskuer for de andre deltakerne i de ulike klassene i Stavanger Open.

Stor stemning

Det ble vist veldig mye stor skateidret­t på Tasta i løpet av formiddage­n lørdag, og det var også fantastisk god stemning fra alle de som var kommet for å se konkurrans­ene. Så var da også vaeret fra den aller beste siden fra formiddage­n av.

Det ble selvsagt noen knall og fall både i Street og Bowl, uten at det så ut som om noen tok skade av akkurat det.

I juniorklas­sen i Bowl for gutter, var det den unge brasiliane­ren Guy Khury som gikk til topps i konkurrans­en. Han er i likhet med Sky Brown bare ni år gammel, og stilte deretter også opp i klassen for senior.

–Moro å komme hit til Stavanger Open, dette var en virkelig flott og god skatepark, forteller han.

Elias Nilsen imponerte

Sent i ettermidda­g ble finalen i Bowl for senior gjennomfør­t og det store lokale håpet Elias Nilsen (14) gjorde en fantastisk innsats og ble til slutt nummer to i klassen. Dette er en utøver som satser utrolig mye på sin idrett og er høyaktuell til neste OL.

– Elias bare fortsetter sin enorme framgang og var skikkelig på hugget hele dagen i Stavanger Open, sier Leif Kristian Thorvik.

Han kunne også glede seg over at Stavanger Open ble en formidabel suksess, med massevis av tilskuere og folk i området Tasta Skatepark.

– Vi har virkelig fått se skating i internasjo­nal toppklasse og stemningen rundt hele arrangemen­tet har vaert fantastisk. Dette har vaert en stor dag for Stavanger Skateklubb, understrek­er han.

 ?? ALLE FOTO: SVEIN HAGEN ?? 9-årige Sky Brown fra Japan viste ferdighete­r i Street som var helt unike.
ALLE FOTO: SVEIN HAGEN 9-årige Sky Brown fra Japan viste ferdighete­r i Street som var helt unike.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway