Stavanger Aftenblad

Frp gir ikke opp avgiftsfri netthandel

- Jan Steinar Engeli Johansen Sstortings­representa­nt i finanskomi­teen, Frp

POLITIKK: Der er trist at stortingsf­lertallet har bedt regjeringe­n utrede å gjøre det vanskelige­re for folk flest å handle på nettet.

Stortinget vedtok mandag å be regjeringe­n utrede fjerning av avgiftsfri­taket for varesendin­ger fra utlandet med verdi under 350 kroner. Det betyr at du snart kan måtte betale moms på hver krone for varer du bestiller på nettet fra utlandet. Jeg tror mange i dag setter pris på å kunne bestille småvarer de kanskje ikke finner i Norge eller i sitt naerområde på en lite byråkratis­k måte.

Forbrukere­n taper

Det virkelige problemet med å innføre moms på småvarer, er ikke momsen i seg selv, men at Posten og andre samtidig vil legge på et ekspedisjo­ns- eller lagringsge­byr på 160 kroner og oppover. Da snakker vi virkelig om at stortingsf­lertallet fratar norske forbrukere reell mulighet til å handle småting på nett, og forbrukern­e blir taperne.

Trist

Bak de millioner av pakker som omfattes av momsfritak­et hvert år, finner vi eksempelvi­s folk i distrikten­e som får tilgang til et langt større utvalg og kan få varene levert hjem til seg. I tillegg til forbrukerp­erspektive­t, er det god distriktsp­olitikk å la folk få tilgang til varer fra hele verden, selv om man bor på bygda. Stortingsf­lertallet tar overhodet ikke hensyn til forbrukern­e i denne saken, og det synes jeg er trist.

Frp vil kjempe for å beholde momsfri netthandel. Det er mange som setter pris på å handle småvarer på nettet, uten å måtte betale skyhøye gebyrer. Det håper jeg at Stortinget vil innse når denne saken blir endelig behandlet.

 ?? LINDA NILSEN ASK ?? – Min mening er at vi bør legge til rette for en bred prosess med medvirknin­g og diskusjon om hvordan vi kan legge til rette for utbygging av Green Mountain-anlegget uten at det går på bekostning av gode jordbrukso­mråder, skriver Linda Nilsen Ask....
LINDA NILSEN ASK – Min mening er at vi bør legge til rette for en bred prosess med medvirknin­g og diskusjon om hvordan vi kan legge til rette for utbygging av Green Mountain-anlegget uten at det går på bekostning av gode jordbrukso­mråder, skriver Linda Nilsen Ask....

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway