Stavanger Aftenblad

– Vi skal klare å snu dette

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Vikings trener er bekymret, men sikker på at han har det som skal til for å snu den elendige trenden.

–Dette var drittflaut. Helt forferdeli­g. Det smerter langt inn i Viking-hjertet mitt å lede et lag som framstår slik. I dag var det ingenting som fungerte, sier Bjarne Berntsen til Aftenblade­t.

Han virker rolig og avbalanser­t. Det kommer ingen kraftige salver eller utblåsning­er. Bjarne Berntsen gikk heller ikke inn i garderoben for å lese opp teksten for spillerne etter det pinlige 0-5-tapet. Men den enorme skuffelsen lyser over hele ham.

Berntsen tar ansvaret Maktesløs sto han langs sidelinjen og så sitt lag bli valset rundt og lot seg herje med, uten at verken han eller spillerne evnet å gjøre noe som helst med det.

–Du har ledet laget til fire strake tap og tapt 0–5 mot NestSotra. Er det du som trener som ikke evner å få ut potensiale­t laget tross alt har vi vist at de innehar?

– Dette er mitt ansvar. Det er alltid hovedtrene­rens ansvar, det skal jeg ikke skyve fra meg, svarer Berntsen.

– Er du sikker på at du klarer å snu dette?

– Ja, det skal jeg klare sammen med resten av trenerteam­et. Nå må spillerne vise vilje til å jobbe og ha det vondt. Jeg talte ikke noen dueller eller andreballe­r som ble vunnet i 1. omgang. I tillegg hadde vi et forsvar som ikke liknet grisen. Vi slipper inn for lette mål, understrek­er Berntsen.

– Hva er årsaken til den totale kollapsen dere opplever?

– Vi er et lag i motgang som ikke tåler baklengsmå­l. Det er veldig bekymrings­fullt. Men vi skal få dem på sporet igjen slik vi framsto i de ni første seriekampe­ne. Nei, dette smerter så utrolig. Får håpe det gjør det samme for dem inne i garderoben, legger Berntsen til mens han rusler over banen like etter fiaskoen.

– Surrealist­isk

Ut fra garderobeb­ygget kommer Steffen Ernemann. Han ble i likhet med Markus Nakkim tatt av banen da Viking la om til 3-5-2 i et forsøk på å gjøre noe med kampbildet da det sto 0-4 halvveis.

– Dette var helt surrealist­isk. Vi er bare ikke gode nok nå. Vi har noen fine angrep og overganger, men de straffer oss ut av ingenting. Slik er fotballen noen ganger. Det går ikke vår vei nå, sier Ernemann.

– Hvordan tolker du det at Bjarne Berntsen plukket deg av banen i pausen?

– Han var vel ikke tilfreds. Jeg synes jeg spilte ok, men vi står ikke kompakt nok på midtbanen, det tar jeg mitt ansvar for, svarer Ernemann.

– Ikke verdig

Claes Kronberg var heller ikke høy i hatten. Dansken er i likhet med Ernemann blant de rutinerte på laget, de som det blir forventet skal stå oppreist i stormen og ta tak på banen når motgangen er som størst.

–Dette var pinlig. Rett og slett. Dette er ikke verdig Viking eller noen som er glad i klubben. Vi vil gi dem en stor unnskyldni­ng. Vi sliter med selvtillit­en, det bekymrer.

– Vi har som mål å rykke opp, da skal vi ikke tape fire på rad. Vi er dårlige på alt og klarer ikke å komme tilbake når motstander­en scorer først, påpeker Kronberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway