Stavanger Aftenblad

Hareide takket Schmeichel for seieren

-

SARANSK: Åge Hareide var glad og lettet etter at han ledet Danmark til 1-0-seier over Peru i VMdebuten. Mye av aeren gir han til keeper Kasper Schmeichel.

– Han er akrobatisk og meget rask på føttene. Han er kanskje best i verden på strek når han er i form. Han gjorde en fantastisk prestasjon, og det hadde vi også behov for, sa Hareide etter å ha blitt annen nordmann (etter Egil Olsen) som har ledet et lag til seier i et VM-sluttspill for menn.

Peru misbrukte et straffespa­rk før pause og kom til mange sjanser både før og etter Danmarks vinnermål. Straffespa­rket gikk høyt over mål, men ellers var det som regel Schmeichel som fikk en kroppsdel i veien for avslutning­ene.

– Peru har et fremragend­e lag, og jeg har stor respekt for deres prestasjon. De fortjente sikkert mer i dag, men slik er fotball. Vi var heldig i dag, kanskje er Peru det neste gang, sa Hareide.

Tynget

– De gjorde mye for å utligne, men vi må også anerkjenne Schmeichel­s prestasjon. Resten av laget jobbet også hardt og bidro til at vi holdt nullen for femte gang på rad.

Hareide mener at de danske spillerne var litt tynget av stundens alvor på en arena der Perutilhen­gerne var i klart flertall.

– Det var kanskje det vi fryktet mest. Spillet var svaert variabelt. Jeg tror spillerne var litt «bange» (redde) i dag, sa han og rettet blikket mot neste kamp mot Australia.

– Det blir en like hard affaere, men vi har fått en god start.

Fra skurk til helt

Med seg til pressekonf­eranse hadde han matchvinne­r Yussuf Yurary Poulsen, som ble kåret til kampens spiller selv om han i første omgang to ganger felte motspiller­e i eget felt. Den siste resulterte i straffespa­rket som ble misbrukt.

– Det var en spesiell kamp for meg. Først var jeg skurken, og så endte jeg opp som helten, sa Poulsen.

– Det var ikke vår beste kamp, men vi ga alt. Hva angår vilje og innsats kan man ikke sette fingeren på noe. Vi kastet oss for å blokkere avslutning­ene deres. Det skal vi ta med oss videre, sa han.

Danmark hadde skapt veldig lite da Pione Sisto i det 59. minutt startet det som ble en mønsterkon­tring. Christian Eriksen førte ballen i høyt tempo, trakk på seg to motspiller­e og slapp ballen i perfekt øyeblikk til Poulsen, som stormet fram på siden. Alene med keeper brukte Leipzig-spilleren en berøring før han lurte ballen forbi keeper og inn ved stolpen.

Tidligere hadde Poulsen utmerket seg mest ved to ganger å felle motspiller­e i eget felt. Første gang slapp han unna med det, annen gang fikk Peru straffespa­rk etter videodømmi­ng. Straffen ble, som alle Perus andre sjanser, misset.

Peru og Danmark kom begge til kampen ubeseiret i 15 kamper siden 2016. For danskene vokste rekken, for Peru ble den brutt selv om laget tok en overlegen seier på sjansestat­istikken. Kasper Schmeichel i målet var også en dansk matchvinne­r.

– Nå har jeg det veldig godt. Det ble en hard kamp, og det visste vi på forhånd. De presset oss hardt og kastet alle mann fram mot slutten, men vi spilte vår femte kamp på rad uten å slippe inn mål. Kasper var fantastisk i dag, sa Hareide i et intervju vist på TV 2.

– Spillet var meget variabelt. Jeg tror spillerne var litt «bange» i dag, la han til.

Det var 20.000 Peru-fans på tribunene i Saransk da landet spilte sin første VM-kamp på 36 år. De måtte se lagets største stjerne Paolo Guerrero, som etter langvarig kamp fikk soningen av sin dopingstra­ff utsatt, starte på benken. Først på 0-1 kom han innpå, og han greide ikke å frelse laget. Guerrero var likevel naer med et haelspark som strøk stolpen på utsiden. (NTB)

 ?? SVEIN OVE EKORNESVÅG, NTB SCANPIX ?? Danmarks trener Åge Hareide var lettet etter 0-1 seieren i VM-kampen i fotball mellom Peru og Danmark på Mordovia Arena.
SVEIN OVE EKORNESVÅG, NTB SCANPIX Danmarks trener Åge Hareide var lettet etter 0-1 seieren i VM-kampen i fotball mellom Peru og Danmark på Mordovia Arena.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway