Stavanger Aftenblad

Cecilie Bjelland går ut av politikken

- Jone Østebø jone.ostebo@aftenblade­t.no

STAVANGER: Cecilie Bjelland er ferdig som Ap-politiker etter valget neste høst. – Det er en tid for alt, sier hun.

Cecilie Bjelland kom inn som en virvelvind i Stavanger bystyre i 2011 etter fire års pause. Hun tok over som gruppelede­r for Ap etter Odd Kristian Reme og markerte straks partiet som et klart alternativ til de Høyre-dominerte flertallsp­artiene.

I februar 2013 ble hun også valgt som leder av lokallaget. Hennes år i ledelsen av Stavanger Arbeiderpa­rti var preget av til dels sterk turbulens. Flere sentrale partimedle­mmer meldte seg ut etter indre strid, seks av dem fra bystyregru­ppen i Bjellands første periode som leder.

– Skal bare heie

I løpet av 2016 gikk hun av både som lokallagsl­eder og gruppelede­r i bystyret. Og nå har hun altså meldt ifra om at hun ikke ønsker å stå på listen til kommuneval­get neste høst.

– Grunnen til det er ikke noen annen enn at jeg snart har stått to perioder, i tillegg til en tidligere periode i bystyret. Det er en tid for alt. Jeg er glad for at det er så mange flinke folk i Ap som vil stå på videre under Kari Nessa Nordtuns dyktige ledelse. Nå skal jeg bare heie på dem, sier Bjelland.

Bjelland er utdannet jurist og bedriftsøk­onom og hadde permisjon fra jobben i energisels­kapet Engie da hun var toppolitik­er. I januar sluttet hun i selskapet, og nå tar hun master i teknologil­edelse ved NTNU, et studium som hun er ferdig med til 2019.

– Er du helt ferdig med politikk nå?

– Når man er glødende samfunnsen­gasjert, blir man aldri ferdig med politikk. Men nå har jeg gjort mye av det jeg skulle gjøre, og det var spesielt tre ting: få en god organisasj­on på plass, sørge for at vi har en tydelig politikk og sikre at neste generasjon får muligheten til å komme seg opp og fram.

Startet med barnehage

– Hva har vaert din største politiske seier?

–Jeg tror ikke jeg teller på den måten. Jeg har vaert politisk medlem og aktiv siden 1995. Jeg meldte meg inn i Ap fordi vi ikke hadde full barnehaged­ekning. På den tiden jobbet jeg i skatteetat­en og vi trengte barnehagep­lass. Da fikk jeg beskjed på jobben om at løsningen var svart dagmamma, og at Norge ville stoppe uten slike. Da tenkte jeg at slik ville jeg ikke ha det. Derfor var jeg glad da vi fikk full barnehaged­ekning i 2006. sier Bjelland.

Hun er også glad for at det ble kulvert over motorveien ved Mosvatnet. Det var sånn hun til slutt havnet i bystyret, etter at hun hadde engasjert seg i interesseg­ruppen for denne kulverten.

– Og så er jeg fornøyd med å ha bidratt til at det ble et utvidet og fleksibelt kollektivs­ystem med bussvei og ikke bybane, sier Bjelland.

Men hun hadde håpet å komme lengre med eldreomsor­gen.

– Jeg skulle ønsket at vi hadde kommet videre med å få flere heldagspla­sser på sykehjem. I dag står det 70 i kø for å komme inn, alle er vurdert av lege som trengende, men så får de ikke plass. Prosjektet Leve Hele Livet, som handler om å få flere til å bo lenger hjemme, er ikke løsningen for alle. Jeg er glad for at Ap er tydelig på dette.

Forsøkt å laere av feil

– Er det noe du angrer på?

– Jeg ville vaert en forferdeli­g dårlig leder hvis det ikke var mange ting jeg angret på. Men underveis har jeg prøvd å få med meg ting jeg har gjort feil og forsøkt å laere av dem.

– Noen du vil nevne?

– Nei, det tror jeg ikke jeg skal. –Det var til tider turbulent under din ledelse, og flere meldte seg ut. Kunne du gjort noe annerledes?

– Man kunne alltid gjort noe annerledes. Men jeg håper at når historien skal skrives, at man får med seg at mens 20 meldte seg ut, så meldte 300 seg inn og vi økte medlemstal­let fra cirka 600 til 900, avslutter Bjelland.

 ?? JONAS HAARR FRIESTAD ?? Cecilie Bjelland tar en master i teknologil­edelse og ser for seg en videre karriere i naeringsli­vet.
JONAS HAARR FRIESTAD Cecilie Bjelland tar en master i teknologil­edelse og ser for seg en videre karriere i naeringsli­vet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway