Stavanger Aftenblad

– Det er lettere for Aafk å hente spillere

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

SKEPTISK: – Viking har ikke blomstret som klubb, de vil møte noen utfordring­er når de skal ut i markedet for å hente nye spillere, sier agent Stig Lillejord til Aftenblade­t.

Etter 21 år i bransjen har fotballage­nten god oversikt over det norske markedet og represente­rer mange spillere i den kategorien Viking nå skal jakte.

Han understrek­er at det vil vaere mulig for Viking å forsterke laget med fire millioner kroner disponibel­t i sommer, men mener det er lettere for en klubb som Aalesund å selge seg inn enn Viking. Han mener også at den ene av de to direkte opprykkspl­assene er så godt som Aalesund sin.

Forundret

– Viking vil ha en sterk og tøff ledertype til midtbanen, men det leter nesten hele eliteserie­n etter også. Skal Viking kjøpe en midtbanesp­iller til for eksempel to millioner kroner, forventer denne spilleren høy lønn også.

–Derfor gjelder det å finne spillere som vil til Viking og har tro på prosjektet, påpeker Lillejord og nevner at en spiller som Branns midtstoppe­r Jonas Grønner kan vaere aktuell for en utlånsavta­le.

Viking sier selv at de har god oversikt og hvilke spillere som er disponible på overgangsm­arkedet i sommer. Stig Lillejord skal ikke prøve den påstanden, men er forundret over at ingen i Viking har tatt kontakt med ham etter han forhandlet fram overgangen for Viljar Vevatne før jul i fjor.

– Feil organisert

Lillejord sier at han på eget initiativ har sendt Bjarne Berntsen et par sms med tips til spillere, men aldri hatt muntlig kontakt med klubben det siste halvåret.

– Viking er fullstendi­g feilorgani­sert. De må ansette en sportsdire­ktør som kan bygge gode relasjoner til omgivelsen­e. De kan ikke la en hovedtrene­r styre spillerlog­istikken. Å vaere hovedtrene­r i Viking er mer enn nok og krever de 24 timene døgnet har, mener Stig Lillejord.

Viking hadde Bård Wiggen som sportsdire­ktør i fjor. Etter at han sluttet, overtok Bjarne Berntsen og Johan Selvig (prosentvis konsulents­tilling) ansvaret for kartleggin­g og spillerlog­istikken.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway