Stavanger Aftenblad

Norwegian outleteier­e kjøper seg opp langs kysten

- Julie Teresa Olsen julie.teresa.olsen@aftenblade­t.no

TURISME: I fjor kjøpte de Victoria Hotel i Stavanger, nå kjøper de halvparten av Farsund Resort. Glastad Farsund AS tror det er gode penger å tjene på turister i Rogaland og Agder.

Glastad Farsund AS kjøper 50 prosent av Farsund Resort av Selvaag Gruppen AS og inngår avtale om videre drift og forvaltnin­g av eiendommen­e i Farsund. Glastad Farsund eier fra før av Rederiet hotel i Farsund.

– Vi har et stort hjerte for Farsund og ser at vi kan ha gode synergier av å drive to hoteller på samme sted, sier Hans Petter Hagen i Glastad holding.

Farsund Resort åpnet i juni 2009. Selvaag og Glastad familiene har naere relasjoner og begge familiene har sine røtter fra Farsund. Nå skal de drive hotell sammen. Glastad Farsund har hovedkonto­r i Farsund.

Tror på Rogaland

Firmaet kjøpte Victoria Hotel i Stavanger i fjor, og overtok driften fra første januar. De eier også hoteller i flere andre byer langs kysten av Norge. Firmaet eier også Norwegian Outlet på Ålgård.

Både Victoria i Stavanger og Farsund Resort har slitt med røde tall.

Omsetninge­n til Farsund Resort var på beskjedne 10– 11 millioner kroner fra 2015 til 2017, og selskapet har gått med minst tre millioner i tap fra 2013 til 2016, skriver E24.

– Hva gjør at dere tror på hotellvirk­somhet i Rogaland og Agder når hotellmark­edet har gått trådt de siste par årene?

– Vi har eid hoteller i 22 år og tenker langsiktig. Markedet vil ha noen dupper, men så går det oppover igjen. Vi føler allerede at ting peker i riktig retning i Rogaland, sier Hagen.

Farstad Holding, er også inne på eiersiden til Norwegian Outlet.

– Vi begynner å få en stor plattform med reiselivsb­edrifter langs kysten. Noe som gjør at vi kan markedsfør­e oss enda bredere. Rogaland er et veldig viktig marked for oss.

Selskapet eier hoteller fra Tønsberg i øst til Bergen i nord. Nylig kjøpte det også 53 prosent av Thon Hotell Kristiansa­nd. Fra før av eier selskapet hotell Caledonien i Kristiansa­nd.

 ?? FARSUND RESORT ?? Glastad Resort får i oppgave å snu de røde tallene til Farsund Resort.
FARSUND RESORT Glastad Resort får i oppgave å snu de røde tallene til Farsund Resort.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway