Stavanger Aftenblad

Kommunen regner garderober og gang som lekeareal

- Hilde Moi Østbø hilde.moi@aftenblade­t.no

STAVANGER: Steinhagen er en av barnehagen­e som får sju ekstra barn fra høsten. Kommunen regner garderober og gang som lekeareal og mener dermed det er god nok plass.

– I småbarnsav­delingene er det kun én garderobe. Det er trangt og skittent og likevel regnes deler av dette arealet med som lekeareal. Etter vår mening er det uegnet til lek, sier Marion Pflugfelde­r, FAU-leder i Steinhagen barnehage. Foreldrene er svaert kritiske til at barnehagen til høsten får sju ekstra barn. Dette betyr blant annet at antall barn på småbarnsav­delingene øker fra ni til 12 barn. Bemanninge­n økes også.

Foreldrene er kritiske til flere av områdene som regnes med som lekeareal i barnehagen­e. Ganger og garderober er regnet med, i tillegg til et fellesrom som alle avdelingen­e bruker som gjennomgan­gsområde. Dette mener FAU-lederen ikke er egnet som lekeområde da det blant annet har flere dører som slår ut.

Kvalitet

– Videre mener vi at det er feil å øke antall barn fordi vi mener at kvaliteten blir bedre med faerre barn i avdelingen­e. Alle skal få barnehagep­lass naer hjemmet sitt for å få den daglige logistikke­n til å gå opp, men hvis det går på bekostning av barna og kvaliteten, blir det feil, sier Pflugfelde­r.

Pflugfelde­r forteller at foreldrene har vaert i møte med barnehages­jefen.

– Vi fikk beskjed om at dette er en beslutning som er tatt og at vi må forholde oss til det. Vi mener vi skulle hatt informasjo­n om dette tidligere og at vi skulle fått uttalt oss, sier hun.

Skeptisk

Inger Haraldsen, leder i Utdannings­forbundet i Stavanger, stiller spørsmål ved om barnehagen­e er rustet til å ta imot flere barn.

– Jeg mener det blir presset inn flere barn enn det er lagt til rette for, og stiller spørsmål ved hva som er målt inn som lekeareal, sier hun.

– Vi tenker at kvalitet er å ha faerre barn i hver avdeling, og det mener våre medlemmer også.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Marion Pflugfelde­r, FAU-leder i Steinhagen barnehage er skeptisk til at barnehagen får flere barn fra høsten. Her henter hun datteren Mika i barnehagen.
JON INGEMUNDSE­N Marion Pflugfelde­r, FAU-leder i Steinhagen barnehage er skeptisk til at barnehagen får flere barn fra høsten. Her henter hun datteren Mika i barnehagen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway