Stavanger Aftenblad

Tre team skal forme Nytorget

- Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no

STAVANGER: I alt har 25 team meldt sin interesse for konkurrans­en som er utlyst av Stavanger Utvikling KF.

– Alle deltakerne i prekvalifi­seringen er godt kvalifiser­te team, men maksimalt tre team kan gå videre til selve konkurrans­en, sier prosjektut­vikler Fieke Verscheren i Stavanger Utvikling.

De tre er: y Space Group Company, Lendager Group, NATOWA, Gullik Gulliksen landskapsa­rkitekter, State of Place. y Ghilardi+Hellsten Arkitekter, Karres+Brands Landscape Architectu­re, Dipl.-Ing. Florian Kosche. y Rambøll, SAAHA.

Det er en utvelgelse­skomité med representa­nter for oppdragsgi­ver og en arkitekt oppnevnt fra Norske arkitekter­s landsforbu­nd (NAL) som har valgt ut de tre som går videre i konkurrans­en.

Flertallet av søknadene kommer fra Skandinavi­a og viser et spenn fra store og vel erfarne landskaps-og arkitektko­ntorer til mindre og relativt nyetablert­e foretak. Også det lokale fagmiljøet fra Stavanger er represente­rt, samt noen internasjo­nale firma.

– Tilbyderne viser stor begeistrin­g for oppgaven på Nytorget, sier Verschuere­n.

To utvelgelse­skriterier har blitt brukt ved utvelgelse av tilbydere, deres oppgavefor­ståelse og deres erfaring/kompetanse.

– Hva blir framdrifte­n videre for konkurrans­en.

– Vi planlegger et oppstartsm­øte 21. august, med befaring på Nytorget. Innleverin­gsfrist blir 16. november. Resultatet offentligg­jøres i januar neste år, sier Verschuere­n.

Utforminge­n av Nytorget er blant de mest diskuterte byutviklin­gsoppgaven­e i Stavanger. I vår gikk den nåvaerende flertallsk­onstellasj­onen i bystyret ut og la rammene for fremtidig utvikling av Torget.

Blant hovedpunkt­ene der er at det skal bygges et stort nytt kontorbygg omtrent der det gamle politikamm­eret ligger og at trehusene langs Kongsteins­gata skal bevares.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway