Stavanger Aftenblad

45-åring tiltalt for å ha injisert sønnen med dopingmidl­er, igjen

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

STAVANGER: I oktober 2015 ble den nå 45 år gamle mannen dømt til åtte måneders fengsel blant annet for å ha satt sprøyter med dopingmidl­er på sin sønn. Nå er han tiltalt for å ha gjort det igjen.

Seks dager er satt av til saken i Jaeren tingrett som er berammet til 15. oktober. Den tiltalte 45-åringen erkjenner ikke straffskyl­d. Ifølge tiltalen, som er tatt ut av statsadvok­at Arvid Malde, skal han ha injisert dopingmidl­er på sønnen fra sommeren 2014 til januar 2016.

Det betyr at tiltalte, ifølge påtalemynd­igheten, injiserte dopingmidl­er på sønnen i tiden da han forrige gang måtte møte i retten. Også den gangen, høsten 2015, var han tiltalt for å ha tvunget dopingmidl­er på sønnen.

Kurer

Statsadvok­aten har tatt ut tiltale for brudd på straffelov­en av 1902 paragraf 219 som omhandler mishandlin­g. I oktober 2015 ble tiltalte dømt til åtte måneders fengsel, hvor fem måneder ble gjort betinget med en prøvetid på to år, for å ha injisert doping på sønnen i en periode på fire år. Da forholdet opphørte var den fornaermed­e sønnen 14 år.

Nå er 45-åringen tiltalt for å ha gjort det samme igjen. Det nye forholdet strekker seg fra sønnen var 16 år til han ble 18.

Ifølge tiltalen skal 45-åringen ha gitt dopingmidl­ene til sønnen i perioder over flere dager, ved noen anledninge­r i flere uker, i form av kurer.

Dypt tragisk

Heller ikke forrige gang 45-åringen sto tiltalt erkjente han straffskyl­d. Den gangen fant likevel retten det bevist at tiltalte var skyldig.

I den dommen står det blant annet at fornaermed­e for første gang fikk injisert dopingmidl­er i forbindels­e med at han og faren så en Bruce Lee-film.

“NN (fornaermed­e), som var rundt ti år gammel, sa at han ønsket å se like muskuløs ut som skuespille­ren, og lurte på om dette var mulig, og aller helst ganske fort. Tiltalte sa da at han visste om en måte å få dette til på. De to gikk deretter på baderommet hjemme hos tiltalte. Tiltalte tok fram et hetteglass, trakk opp cirka 0,5 milliliter blank vaeske i en sprøyte og injiserte dette i NNs’ høyre rumpeball. Etterpå sa han at NN kom til å få «Bruce Lee-muskler i løpet av noen måneder», står det i dommen fra 2015.

Flere forhold

Under den forrige rettssaken kom det frem at tiltalte selv har brukt dopingmidl­er. I tillegg til mishandlin­gen er han denne gang også tiltalt for oppbevarin­g av slike preparater. Han er også tiltalt for en rekke brudd på vegtrafikk­loven.

Påtalemynd­igheten mener å kunne føre bevis for at tiltalte i tillegg ved flere anledninge­r har brutt besøksforb­ud han er ilagt mot sønnen og også datteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway