Stavanger Aftenblad

Oljeservic­eselskap ansetter 150 i år

- Tor Gunnar Tollaksen tor.gunnar.tollaksen@aftenblade­t.no

STAVANGER: Kaefer Energy trenger flere folk i arbeid. Selskapet har vunnet flere kontrakter enn ventet og ser etter minst 50 personer til.

Administre­rende direktør Bård Bjørshol i Kaefer Energy er fornøyd med den gode utviklinge­n i selskapet.

Nylig kunne bedriften, som driver innenfor området isolasjon, stillas og overflateb­ehandling (ISO), feire 100 års jubileum og ønske 100 nye ansatte velkommen i 2018, men det er mer å smile for i selskapet.

– Ting har virkelig tatt seg godt opp for oss. Tidligere i år varslet vi at vi skulle ansette 100 nye i løpet av året, men på grunn av flere jobber ser vi allerede nå at vi må plusse på det tallet med 50 - minst, sier Bjørshol til Aftenblade­t.

Allianse sikrer 200 mill

I mai inngikk Kaefer en driftsalli­anse, «Asset Integrity Alliance», med Aker BP, Prezioso Linjebygg og Force Technology.

Driftsalli­ansen skal benyttes på den store vedlikehol­dskontrakt­en som de ulike selskapene har for Aker BP.

For Kaefer Energy sin del er kontrakten gyldig helt fram til 2025. Verdien for Kaefer Energy er mer enn 200 millioner kroner i året.

De fire selskapene skal jobbe sammen om å ivareta den tekniske integritet­en av Aker BPs installasj­oner på fem felt selskapet er operatør.

I tillegg har Kaefer sikret viktige kontrakter med Equinor, blant annet på Johan Sverdrup-feltet.

Tunge år

Bedriften var nede i noen tunge år i både 2015 og 2016, men leverte også da overskudd.

I 2017 lå omsetninge­n i Kaefer Energy Norge på 1,2 milliarder kroner, mot vel litt over 800 millioner i 2015 og 2016. Før oljenedtur­en lå selskapet på 1,1 milliarder i 2014 og 1,2 milliarder i 2013.

Nå viser selskapets prognoser, ifølge direktør Bjørshol, videre vekst. Dette kommer også laerlinger til gode, og målet er å ha 20 laerlinger på plass innen året er omme.

– De effektivis­eringstilt­akene og omstilling­sarbeidet som vi satte i gang allerede før oljekrisen har båret frukter. Nå ser vi at selskapet har styrket konkurrans­eevnen og vunnet flere jobber, faktisk flere enn vi hadde beregnet, derfor venter også en ytterliger­e oppbemanni­ng, sier Bjørshol.

Kaefer har også 170 personer i sving på Rosenberg for tiden for å få Martin Linge seilingskl­ar i juli. Oppbemanni­ngen i Kaefer har ingen direkte sammenheng med Martin Linge-jobben.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Kaefer har vunnet flere jobber enn antatt, noe som gjør at selskapet trenger flere folk enn antatt. Her er administre­rende direktør Bård Bjørshol, til venstre, i produksjon­slokalene sammen med Sigve Aabø, direktør for forretning­sutvikling.
JON INGEMUNDSE­N Kaefer har vunnet flere jobber enn antatt, noe som gjør at selskapet trenger flere folk enn antatt. Her er administre­rende direktør Bård Bjørshol, til venstre, i produksjon­slokalene sammen med Sigve Aabø, direktør for forretning­sutvikling.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway