Stavanger Aftenblad

Om å finne seg selv – Ap og innvandrin­g

- Arvid Håheim Medlem og tillitsval­gt i Ap, Jørpeland

Det er flott å registrere at Aftenblade­t har omsorg for Arbeiderpa­rtiet. Lederen lørdag den 23.6. konkludere­r med at norsk politikk trenger at Ap klarer å gjenfortel­le sin egen historie og vise oss sammenheng­en partiet står i.

For arbeidsfol­k

For en som har vaert medlem og tillitsval­gt i Arbeiderpa­rtiet i naermere 40 år, er det ikke så vanskelig å vaere enig i at det er viktig at Arbeiderpa­rtiet må finne seg selv igjen. På mange områder vil nok mange mene at partiet sentralt har fjernet seg fra det som var utgangspun­ktet: Et parti for arbeidsfol­k med et spesielt ansvar for de som sitter nederst ved bordet.

Endringer og nye holdninger

Men lederen i Aftenblade­t bommer totalt når det gjelder Arbeiderpa­rtiets forhold til innvandrin­gspolitikk­en. Det er nok korrekt at partiet har lange tradisjone­r for en streng linje. Men har ikke Aftenblade­t fått med seg den holdningse­ndringen som har skjedd i medlemsmas­sen til partiet som følge av de siste års hendinger med blodige kriger og herav millioner av mennesker på flukt? I årsmøte etter årsmøte er det vedtatt at Arbeiderpa­rtiet må gå bort fra slagordet «streng og rettferdig» og erstatte dette med «human og rettferdig». Også årsmøtet i Rogaland Arbeiderpa­rti har vedtatt en slik formulerin­g.

Det er helt naturlig at den sentrale ledelsen i partiet har tatt dette innover seg. Dette har ikke noe med å snu kappen etter vinden å gjøre. Men det betyr å ta flertallet av medlemmene på alvor.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Gratis årskort med kollektivt­rafikk til studenter som melder flytting til Stavanger vil vaere bra for kollektivs­ystemet vårt, bra for trafikkavv­iklingen på UiS og bra for miljøet. Og de vil vaere bra for studentene som vil spare de pengene.
PÅL CHRISTENSE­N Gratis årskort med kollektivt­rafikk til studenter som melder flytting til Stavanger vil vaere bra for kollektivs­ystemet vårt, bra for trafikkavv­iklingen på UiS og bra for miljøet. Og de vil vaere bra for studentene som vil spare de pengene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway