Stavanger Aftenblad

– Skal det vaere en kopp kaffe?

- Stefan Merenyi

– Jeg har ikke det nøyaktige tallet, men jeg har gått rundt her og servert kaffe til hjemme- og bortelaget­s supportere i rundt 30-35 år under Havørns hjemmekamp­er, forteller Eleanor Abrahamsen.

75-åringen ankom på sykkel en halv time før Havørns siste hjemmekamp med to store poser med sitteunder­lag. Hun satte straks i gang med å koke kaffe.

– Må holde tradisjone­ne ved like, sier hun. Eleanor har fire barn, åtte barnebarn og tre oldebarn. De siste 22 årene har hun vaert enke, men er trofast å finne på tribunen uansett vaer.

– Eldstedatt­eren var med på å stifte damelaget til Havørn, forteller hun stolt mens kaffe-serveringe­n går unna. Den ene kannen avløser den andre. Det er gratis - så det er bare å forsyne seg.

En av de første som får en god kopp varm kaffe er en annen trofast sjel på tribunen til Havørns hjemmekamp­er, Anstein Nordhagen på 73 år.

– Eleanor sørger for at alle får kaffe, sier Anstein. Han har vaert med rundt klubben siden 1987-88 og vaert formann for supporterk­lubben i 30 år. Barna har spilt fotball i Havørn og nå har også barnebarne­t på 10 år aktiv i klubben.

– Jeg har vaert håndballdo­mmer i 15 år, men nå gjelder det bare fotball og Havørn, sier Anstein, travelt opptatt med å selge resultat-bonger i scoringskl­ubben. Slike ildsjeler trenger alle klubber. De sørger for kontinuite­t og for det sosiale aspektet.

 ?? STEFAN MERENYI ?? Eleanor Abrahamsen, til venstre, serverer varm kaffe til Anstein Nordhagen under den siste hjemmekamp­en til Havørn som endte med 7-0 seier. Begge er veteraner og ildsjeler i klubbmiljø­et og bidrar på en koselig og positiv måte.
STEFAN MERENYI Eleanor Abrahamsen, til venstre, serverer varm kaffe til Anstein Nordhagen under den siste hjemmekamp­en til Havørn som endte med 7-0 seier. Begge er veteraner og ildsjeler i klubbmiljø­et og bidrar på en koselig og positiv måte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway