Stavanger Aftenblad

Mot Viking-exit for Leo Østigård

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Leo Østigård virker å vaere tapt for Viking. Med konkret interesse fra England, Tyskland og Nederland kan 18-åringen bli solgt allerede før han skal spille G19-EM for Norge senere i sommer.

– Det er noe vi må håndtere. Vi har visst hele veien at det kan skje at Leo forsvinner. Selv om han i utgangspun­ktet har en avtale med oss ut året må vaere forberedt på at han kan forsvinne, sier Viking-trener Bjarne Berntsen.

Etter 2-0-seieren over HamKam søndag, sendte Berntsen sin 18 år gamle midtstoppe­r hjem til Åndalsnes. Østigård mister søndagens bortekamp mot Strømmen grunnet fire gule kort. Da innvilget Vikingtren­eren unggutten noen rolige dager hjemme.

Hardhausen sliter med en trøblete ankel og får medisinsk oppfølging av Molde som eier forsvarssp­illeren. I tillegg får han bygget seg opp til G19-EM i fred og ro.

– Jeg hadde en prat med ham etter HamKam-kampen. Han lurte på om det var mulig å få reise hjem en tur. Det syntes vi var greit, sier Berntsen.

Tre mulige utfall

Østigård, som tidvis har storspilt i Viking-drakten, har kontrakt med Viking ut året, og med Molde ut 2020-sesongen. Men framtiden til det unge stoppertal­entet er helt i det blå. Han kan enten bli kalt tilbake til Molde i løpet av kort tid, bli solgt nå i sommer eller fortsette leieopphol­det i Viking ut sesongen dersom de først nevnte scenarioen­e ikke inntreffer.

Avtalen mellom klubbene er at Østigård kan kalles tilbake til Molde med to ukers varsel, foreløpig har Molde ikke gitt beskjed om at de ønsker ham tilbake. Det kan endre seg dersom Molde selger én av sine mer rutinerte midtstoppe­re i sommer.

Samtidig kan Østigård fort bli solgt nå i sommer. Han skal spille EM-sluttspill­et for det norske G19-landslaget i Finland fra 16.-29. juli. Aftenblade­t er kjent med at flere utenlandsk­e klubber har vaert på banen og vist konkret interesse over tid. Et par av klubbene skal vaere giret på å få i stand et kjøp før EM starter i midten av juli.

Det skal vaere konkret interesse fra både Tyskland, England og Nederland, men foreløpig har ingen av de interesser­te klubbene lagt inn bud som Molde har godtatt.

–Leo stortrives hos oss og det er gode muligheter for at vi får ham tilbake også etter EM. Det er i hvert fall ingen tvil om at han heller vil spille her enn å sitte på benken i Molde, sier Berntsen.

Tok farvel?

Men også Viking-treneren kjenner til interessen som er rundt stoppertal­entet.

– Vi vet det er utenlandsk interesse for ham, og det har sikkert litt å si hvordan både han og Norge gjør det i EM. Men vi ønsker selvfølgel­ig å få ham tilbake hit, sier Berntsen.

Østigård ga vekk drakten sin etter kampen mot HamKam. På sin Instagram-konto delta han to bilder fra kampen og la ved et blått hjerte.

Det luktet et lite farvel.

– Jeg vet ikke helt hva som skjer. Det er vanskelig å si noe konkret den ene eller den andre veien. Sannsynlig­heten er vel litt liten for at jeg kommer tilbake. Men jeg har hatt godt av det halvåret i Viking og det har vaert fantastisk artig, sier Østigård til Aftenblade­t.

 ?? FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN ?? Leo Østigård kan ha spilt sin siste kamp for Viking. Det er interesse fra både England, Tyskland og Nederland og Østigård kan bli solgt nå i sommer.
FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN Leo Østigård kan ha spilt sin siste kamp for Viking. Det er interesse fra både England, Tyskland og Nederland og Østigård kan bli solgt nå i sommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway