Stavanger Aftenblad

Susanne Andersen imponerte i NM, Bystrøm mister trolig Tour de France

-

SYKLING: Sven Erik Bystrøm måtte bryte NM-fellesstar­ten etter et illebefinn­ende.

Den trøblete vårsesonge­n gjør at han trolig kan glemme Tour de France.

Helgens nedtur i NM er bare den siste i rekken for 26 år gamle Bystrøm fra Haugesund. Han har lagt bak seg en trøblete vårsesong og måtte i helgen bryte fellesstar­ten i NM da pulsen plutselig løp løpsk. Ifølge Bystrøm selv skyltes trolig ubehaget magnesiumm­angel.

– Jeg prøvde å roe ned, men pulsen ville ikke ned og da måtte jeg egentlig bare stoppe helt opp for at den skulle gå ned, sier han.

Overfor TV 2 sier haugesunde­ren at han ikke føler seg klar for Tour de France – som før sesongen var det store målet. Treukersri­ttet starter om halvannen uke og alt tyder på at Alexander Kristoff blir eneste lokale deltaker.

– Det ser i alle fall mørkt ut nå, i hvert fall slik jeg føler det selv og. Jeg føler meg ikke helt klar for Touren, sier Bystrøm.

I 2014 ble han U23-verdensmes­ter. De siste årene har han vaert lojal hjelperytt­er for Alexander Kristoff. Denne sesongen sykler de sammen for UAE-laget.

Alexander Kristoff var blant favoritten­e på forhånd til å ta hjem NM-tittelen, men han var aldri med i seierskamp­en da den norske mestertrøy­a ble delt ut søndag. UAE-rytter Vegard Stake Laengen vant NMfellesst­arten – etter strålende samarbeid mellom det lokale laget Team Coop og UAE.

Kristoff-trener og stefar Stein Ørn styrte taktikken for den Stavanger-baserte koalisjone­n.

Alexander Kristoff havnet tidlig bak det avgjørende bruddet sammen med de andre proffene. Han fulgte lojalt planen og satt dermed i lås mens lagkamerat­ene i Team Coop og UAE kjempet om seieren lenger foran i løypen.

I tillegg til Stake Laengens gull, tok Kristian Aasvold fra Team Coop bronsemeda­ljen.

Andersen viste styrke

På kvinneside­n var de lokale kvinnene Susanne Andersen og Stine Borgli begge med på å prege NM-fellesstar­ten. De tok henholdsvi­s sølv og bronse bak Andersens lagvenninn­e fra Team Hitec, suverene Vita Heine, som vant NM-gullet for tredje år på rad.

19 år gamle Andersen vant imidlertid fredagens gateritt i oppvisning­sstil, og viste der hvorfor hun regnes blant de mest spennende rytterne i landet. Storhaug-kvinnen vant også gaterittet under NM i fjor.

Som på fellesstar­ten var også Stine Borgli fra Sandnes med i seierskamp­en i gaterittet. Hun tok til slutt bronse.

Opptur for Blikra

I herrenes utgave av gaterittet var endelig Stavangerm­annen Erlend Blikra tilbake på toppen av seierspall­en. 21-åringen var lenge regnet som et supertalen­t og er den eneste i Stavanger-miljøet som kan hamle opp med Kristoff når det trenes spurt, men skader og sykdom har ødelagt de siste sesongene for Team Coop-rytteren. Fredag vant han NM i gateritt etter å ha knust konkurrent­ene i spurten. En svaert etterlengt­et seier for Blikra som var spådd en lysende karriere allerede som juniorrytt­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway