Stavanger Aftenblad

Styreleder­en gir Bryne-treneren mer tid

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

Styreleder­en i Bryne er ikke fornøyd med sjetteplas­s i serien, men har ingen planer om å gjøre endringer i trenerappa­ratet.

– Jeg forstår spørsmålet, sier styreleder Nils Steinsland når Aftenblade­t spør om status for hovedtrene­r Ole Hjelmhaug og assistent Even Sel.

– Vi er absolutt ikke fornøyd med det som har skjedd i serien. Og når alt kommer til alt, er det serien og opprykk til førstedivi­sjon som teller, ingen tvil, understrek­er Steinsland. Han roser trenerteam­et for cupinnsats­en.

–Plass i kvartfinal­en er overkant.

Han minner om at det bare er spilt 11 av årets 26 seriekampe­r, og at laget har slitt

i med en del skadede spillere denne forsesonge­n.

– Det er ingen unnskyldni­ng, vi har ikke prestert godt nok, og mot KFUM Oslo lørdag var det veldig svakt offensivt, saerlig før pause, vurderer styreleder Steinsland.

Styret i Bryne tilsatte Ole Hjelmhaug og Even Sel halvveis ut i 2016-sesongen. Til tross for en positiv avslutning, klarte de ikke redde laget fra nedrykk og fall ut av det gode selskap for første gang på 45 år.

Bryne fortsatte satsingen i 2017, men laget klappet sammen på høsten.

Inn i 2018 har Bryne fortsatt over 20 millioner kroner å rutte med. Trener Hjelmhaug har hentet inn en rekke nye spillere uten at laget har fungert. Etter 11 seriekampe­r er avstanden til lederlaget Skeid sju poeng, ikke avskrekken­de, men KFUM Oslo, Hødd og Kjelsås er også seks poeng foran.

Etter kampen mot KFUM Oslo lørdag uttrykte kaptein Mads Bøgild og trener Ole Hjemhaug betydelig uenighet om opplegget. Bøgild mener Bryne har en altfor defensiv tankegang inn mot en slik kamp på hjemmebane, det har trener Hjelmhaug liten forståelse for.

– Vi skal angripe. Det gjør vi ikke. Det er ikke godt nok, sa Bøgild.

– Han må gjerne mene det. Vi har en god plan og en god strategi, fastholdt trener Hjelmhaug.

Styreleder Nils Steinsland har ett budskap:

– Nå må vi samle oss og stille best mulig forberedt til etter pausen. Vi har alle muligheter til å fikse dette (les opprykk).

 ?? TEAM HITEC ?? Susanne Andersen vant NM for gateritt og tok sølvet på fellesstar­ten.
TEAM HITEC Susanne Andersen vant NM for gateritt og tok sølvet på fellesstar­ten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway