Stavanger Aftenblad

Norsk narkodrama avslutter Haugesund-festivalen

- Elisabeth Bie elisabeth.bie@aftenblade­t.no

– Filmen har en rystende emosjonell nerve og blir en perfekt avslutning på vårt program. Det er fantastisk at landets ledende filmskole holder så høyt nivå at vi med glede viser deres filmer i Haugesund. Kvaliteten på denne filmen nydelige og rå filmen er umulig å ignorere, sier festivalog programsje­f Tonje Hardersen på Filmfestiv­alen i Haugesund i en pressemeld­ing.

Studentfil­men «Når jeg faller» er laget av Den norske filmskolen­s første masterkull.

Regissør Magnus Meyer Arnesen gleder seg også over nyheten: - Som debutant er jeg både stolt og ydmyk, men aller mest gleder jeg meg til å endelig vise filmen til publikum, sier han.

Med seg til den røde løperen i Haugesund tar Arnesen filmens skuespille­re Preben Hodneland, Marius Aandal Pedersen, Alexandra Gjerpen, Vidar Sandem, og Morten Svartveit.

Joachim (Preben Hodneland) er en 25 år gammel heroinmisb­ruker, som nesten har gitt opp troen på et normalt liv. Han lever et dobbeltliv, og avhengighe­ten har tatt fullstendi­g overhånd den dagen han får en telefon fra ekskjaeres­ten Maria (Alexandra Gjerpen): Hun er blitt arrestert. Joachim blir nødt til å ta seg av deres felles barn Lukas, som han aldri har møtt.

Kan dette gi Joachim en mulighet til å bryte ut av den vonde sirkelen med heroinmisb­ruk?

I tillegg til å regissere filmen, har spillefilm­debutanten Magnus Meyer Arnesen skrevet manus til «Når jeg faller» sammen med Kristian Landmark. Filmen er produsert av Den norske filmskolen, og SF Studio skal stå for kinodistri­busjonen.

 ?? JONAS HAARR FRIESTAD ?? Eier du for eksempel en slik sveitservi­lla som denne på Vestre Platå i Stavanger? Da kan du få penger fra Kulturminn­efondet.
JONAS HAARR FRIESTAD Eier du for eksempel en slik sveitservi­lla som denne på Vestre Platå i Stavanger? Da kan du få penger fra Kulturminn­efondet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway