Stavanger Aftenblad

Ledigheten i Rogaland fortsetter å synke

-

Nedgangen i den sesongjust­erte arbeidsled­igheten fortsetter i Rogaland. Ved utgangen av juni er den registrert­e brutto arbeidsled­ighet på 3,3 prosent. - Det er svaert gledelig at arbeidsmar­kedet er i bedring og at stadig flere rogalendin­ger finner nytt arbeid, sier Truls Nordahl, direktør i NAV Rogaland, og fortsetter:

- Samtidig får NAV Rogaland tilbakemel­dinger om at det i flere bransjer er små marginer og en relativt høy bruk av midlertidi­ge ansettelse­r. Dette tilsier at det fremdeles er behov for omstilling­er i naeringsli­vet i regionen.

Ved utgangen av juni var 6.593 personer helt uten arbeid i Rogaland. Sammenlign­et med samme måned i fjor er dette en nedgang på 31 prosent.

1.768 arbeidssøk­ere deltok i et arbeidsret­tede tiltak i juni. Summen av helt arbeidsled­ige og personer i arbeidsret­tede tiltak gir en brutto arbeidsled­ighet på 8.361 personer. Dette tilsvarer 3,3 prosent av arbeidssty­rken, skriver Nav Rogaland i en pressemeld­ing.

Brutto arbeidsled­igheten er under 4 prosent i alle kommuner i Rogaland i juni. Størst er den i Stavanger, Sandnes og Sola med 3,8 prosent. I Egersund er delen 3,6 prosent, mens det er 3,5 prosent brutto arbeidsled­ighet i Haugesund og 2,7 prosent i Karmøy. Lavest er arbeidsled­igheten i Suldal (0,7 prosent), Bjerkreim (1,5 prosent) og i Lund (1,5 prosent).

3289 ledige stillinger ble lyst ut i Rogaland i juni. 2144 av disse stillingen­e ble lyst ut i Stavanger og Sandnes. 393 stillinger ble lyst ut i Haugesund og Karmøy.

Yrkesgrupp­ene med flest utlyste stillinger i juni var bygg- og anlegg (672), ingeniør- og ikt-fag (503) og helse, pleie og omsorg (422), ifølge Nav Rogaland.

 ??  ?? Ledigheten fortsetter å gå ned i Rogaland.
Ledigheten fortsetter å gå ned i Rogaland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway