Stavanger Aftenblad

... og nei fra Bjørg Tysdal Moe

- Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no

STAVANGER: Bjørg Tysdal Moe (64) har varslet nominasjon­skomiteen i KrF om at hun ikke stiller til valg neste høst.

– Jeg sitter akkurat og skal sende mitt svar til nominasjon­skomiteen. Det blir nei fra meg denne gangen. 20 år som varaordfør­er får vaere nok, sier Tysdal Moe.

– Ville du tatt en periode til hvis du kjempet om å rykke ett trinn opp?

– Nei. Det var ikke sånn ment. Jeg hadde aldri trodd, da jeg gikk inn i politikken, at jeg skulle vaere varaordfør­er i Stavanger i 20 år. Det har vaert en fabelaktig mulighet og en veldig spennende jobb, sier Tysdal Moe.

– Var det en vanskelig avgjørelse?

– Nei. Det var enkelt. Jeg har sagt fra til nominasjon­skomiteen de to siste gangene at de også måtte snakke med andre. Stavanger KrF har nå flere kandidater som kan ta over.

– Tenker du da på Inge Takle Maestad, som nylig ble valgt til leder for nye Stavanger KrF, eller er det folk fra Rennesøy og Finnøy du tenker på?

– Jeg tenker på Inge, Kristin (Bruns) , Henrik (Halleland) og Jostein (Eiane). De to siste har jo også erfaring som ordfører, fra henholdsvi­s Finnøy og Rennesøy, sier Bjørg Tysdal Moe.

Venstrevet­eran Per A. Thorbjørns­en har alt for lengst sagt at denne perioden blir hans siste. Når Bjørg Tysdal Moe har kommet til samme konklusjon, og ordfører Christine Sagen Helgø fremdeles er i tenkebokse­n, betyr det blankere ark enn på lenge i rådhuset og muligheter for at nye politiske konstellas­joner.

Sentrum har «alltid» vaert på vippen i Stavanger, og der det aldri har vaert saerlig tvil om hvilken side Thorbjørns­en og Tysdal Moe ville velge, vil de nye kostene i sentrum garantert få friere fra begge sider av det politiske spekter.

 ?? JONAS HAARR FRIESTAD ?? Sentrumsve­teranene Bjørg Tysdal Moe (KrF) og Per A. Thorbjørns­en (V) slutter begge i Stavanger-politikken. Ordfører Christine Sagen Helgø (H) er fortsatt i tenkebokse­n.
JONAS HAARR FRIESTAD Sentrumsve­teranene Bjørg Tysdal Moe (KrF) og Per A. Thorbjørns­en (V) slutter begge i Stavanger-politikken. Ordfører Christine Sagen Helgø (H) er fortsatt i tenkebokse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway