Stavanger Aftenblad

Antatt skytter skal ha saksøkt avisen før angrepet

-

ANNAPOLIS: Mannen som er pågrepet etter skytingen i en avisredaks­jon i Annapolis i USA, er siktet for fem drap, ifølge rettsdokum­enter.

Jarrod W. Ramos ble pågrepet på åstedet etter å ha tatt seg inn i redaksjons­lokalene til lokalavisa Capital Gazette i Annapolis i Maryland torsdag og skutt og drept fem av avisens medarbeide­re.

Ifølge rettsdokum­entene, som ble offentligg­jort fredag, er Ramos siktet for fem drap, og han skal framstille­s for varetektsf­engsling senere på dagen.

Til tross for tragedien, har redaksjone­n valgt å gi ut avis også fredag. Som en hyllest til de fem ofrene er imidlertid siden med kommentare­r og kronikker, tom, ifølge ABC News.Det er CNN som melder at den antatte gjerningsm­annen, en hvit mann i slutten av 30-årene, saksøkte avisen for aerekrenke­lser i 2012, men at saken ble henlagt.

Torsdag ettermidda­g lokal tid skal han ha skutt seg inn i lokalene gjennom glassdøren­e til avisen, hvor han drepte fem personer.

I tillegg ble to personer lettere skadd, trolig som følge av knust glass, opplyser fungerende politisjef William Krampf i Anne Arundel County på en pressekonf­eranse i 20-tiden lokal tid.

Mottok trusler

Politisjef­en opplyser at avisen har mottatt trusler på sosiale medier, senest samme dag som angrepet fant sted, og at de nå undersøker om disse kom fra den mistenkte.

Hvor alvorlige truslene har vaert vil ikke Krampf si noe om, men sier det er snakk om trusler om vold.

The Capital Gazette er avisen til Annapolis, delstatsho­vedstaden i Maryland, som ligger om lag 80 kilometer øst for Washington DC. Den har blitt gitt ut siden 1884.

Avisen var målet

Krampf sier gjerningsm­annen var godt forberedt på angrepet og at avisen var målet.

– Han var forberedt på å gå inn i bygget, forberedt på å skyte og målet var å gjøre skade, sier Krampf.

Gjerningsm­annen skal ha skutt ofrene sine med en rifle i første etasje i bygget, hvor politiet senere fant ham gjemt under en pult, ifølge CNN.

Flere medier har meldt om at gjerningsp­ersonen ble identifise­rt ved hjelp av ansiktsgje­nkjennings­teknologi, men at politiet ikke klarte å bekrefte identitete­n til den mistenkte fordi han har ødelagt fingeravtr­ykket sitt. Dette understrek­er politisjef­en at ikke er tilfelle.

Redaksjone­n i sorg

Jimmy DeButts, en av redaktøren­e i Capital Gazette, skriver på

 ?? SUSAN WALSH AP/NTB SCANPIX ?? Politiet kom raskt til stedet da meldingene om skyting i avisen The Capital Gazette kom inn. Jarrod W. Ramos (innfelt) ble pågrepet inne i avislokale­ne og framstilt for varetekt i går.
SUSAN WALSH AP/NTB SCANPIX Politiet kom raskt til stedet da meldingene om skyting i avisen The Capital Gazette kom inn. Jarrod W. Ramos (innfelt) ble pågrepet inne i avislokale­ne og framstilt for varetekt i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway