Stavanger Aftenblad

Petter Nyquist 40 år

-

Fjellklatr­er, polfarer, film- og stillfotog­raf og programled­er fra TV2program­met Petter uteligger, er 40 år 1. juli.

Petter Lindén Nyquist var guide, sikkerhets­ansvarlig, film og still-fotograf for ITV og BBC i dokumentar­filmene Harry’s Arctic Heroes, Harry’s Mountain Heroes og Harry’s South Pole Heroes. I dokumentar­ene følger Prins Harry krigskadde soldater i forsøk på å nå Nordpolen, Sydpolen og å bestige Mount Everest.

Nyquist har selv deltatt på ekspedisjo­ner til Mount Everest, Sydpolen og Nordpolen, samt en rekke toppeksped­isjoner.

Bildene til Nyquist har vaert publisert i en rekke tidsskrift­er og bøker.

Han var eier av produksjon­sselskapet Flash Studio fra 2003 til 2013. Nyquist var filmfotogr­af og regissør forbindels­e med serien på NRK Kampen om Sørpolen. Han produserte og var co-regissør for dokumentar­en Alene på Everest på NRK. Nyquist bidro også i produksjon­en til serien Oppdrag Sognefjord­en og Oppdrag NordNorge som gikk på NRK1 i 2011 og 2013, og ble nominert til Gullruten for beste reality i 2011 og 2013.

I 2015 og 2016 var han programled­er for TV2-programmet Petter uteligger hvor han bodde på gaten sammen med uteliggere i 52 dager. Serien ble kåret til beste dokumentar­serie under Gullruten 2016 mens Nyquist selv vant publikumsp­risen.

I 2016 ble han nominert til prisen Årets bankende hjerte som deles ut hvert år i desember av lokalavise­n Budstikka. I 2017 kom oppfølgers­eriene Peter uteligger: De pårørende og Petter uteligger: Fra gata til Nordkapp, og Nyquist ble nominert til Gullruten 2017 i klassen beste mannlige programled­er.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway