Stavanger Aftenblad

Andreas Aarflot 90 år

-

Biskop emeritus, dr.theol. Andreas Aarflot, Oppegård, fyller 90 år 1. juli. Jubilanten avsluttet tjenesten som biskop i Oslo ved oppnådd pensjonsal­der.

Han er født i Hunan i Kina, vokste opp på Grefsen i Oslo, tok embetseksa­men ved Menighetsf­akultetet 1951, med praktikum året etter, og ble dr.theol. ved UiO 1970. Han har gjort tjeneste som soldatpres­t i Indremisjo­nsselskape­t 1952-56, og menighetsp­rest i Slemmestad 1956-60, og var knyttet til Menighetsf­akultetet fra 1960-76, senest som professor i kirkehisto­rie.

Ble utnevnt til biskop i Borg 1976, og til biskop i Oslo året etter. Aarflot tjenestegj­orde som biskop i Oslo og var Bispemøtet­s preses 1978–98. Han avsluttet som professor II i kirkerett ved Høgskolen i Volda 1999– 2002. Aarflot har vaert sterkt engasjert i arbeidet for en selvstendi­ggjøring av Den norske kirke og har deltatt i utredninge­r og debatt om emnet gjennom 50 år.

Han har også vaert en profilert stemme i samfunnsde­batten om kirkens rolle som sosial samvittigh­et i politikern­es hverdag. Han har vaert involvert i flere økumeniske fora og har bidratt til å fremme et utvidet samarbeid, blant annet med den Anglikansk­e kirke, Metodistki­rken, samt reformerte kirker i Europa.

Han har vaert medlem eller formann i flere sentrale kirkelige råd og i Eksekutivk­omiteen i Det Lutherske Verdensfor­bund. Han har skrevet en rekke bøker.

Jubilanten feirer dagen med storfamili­en på 37 medlemmer og med venner og medarbeide­re fra et langt liv. Andreas Aarflot er kommandør med stjerne av St. Olavs Orden, og aeresdokto­r ved St. Olafs College og Augustana College i USA. (NTB)

 ?? WANG ?? Ved avslutning for årets VG3 kull ved Wang Toppidrett Stavanger, ble årets WANG-klokker og diplom utdelt til: Årets elev: Eira Eide – Stavanger Sandnes skøyteklub­b (beste vitnemål). Årets idrettsele­v: Ole Flaata Hermansen – Bryne Karateklub­b (bronse jr...
WANG Ved avslutning for årets VG3 kull ved Wang Toppidrett Stavanger, ble årets WANG-klokker og diplom utdelt til: Årets elev: Eira Eide – Stavanger Sandnes skøyteklub­b (beste vitnemål). Årets idrettsele­v: Ole Flaata Hermansen – Bryne Karateklub­b (bronse jr...
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway