Stavanger Aftenblad

12 Viking-spillere på utgående kontrakt – må vente til høsten

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Iven Austbø er én av 12 Viking-spillere på utgående kontrakt som går en usikker tid i møte. Han har ikke hørt noe fra klubben og aner ikke om han får fortsette eller om han må på klubbjakt.

Det eneste som er sikkert for de 12 som ikke har kontrakt etter innevaeren­de sesong, er at de må vente til et stykke utpå høsten før det kommer noen avklaring.

– Alle spillerne som er på utgående kontrakt får beskjed om at vi vil avvente kontraktsf­orhandling­ene til vi vet hvilken divisjon vi spiller i neste år. Vi er nødt til å vaere fornuftige og ansvarlige i den situasjone­n klubben er i. Vi er klar over den risikoen vi løper med at spillere kan forsvinne ettersom de kan forhandle med andre når det er seks måneder igjen av kontrakten, sier trener Bjarne Berntsen.

Har ikke hørt noe

For Iven Austbø (33), som har 11 år i klubben bak seg og som nå har havnet på benken, betyr det at han på ett eller annet tidspunkt må begynne å vurdere andre alternativ­er.

– Det er her jeg vil vaere, men vi får se hva som skjer. Om det blir ny kontrakt her, om jeg fortsetter i en annen klubb eller går over i en sivil jobb. Jeg har ikke hørt noe fra Viking, det ligger ingenting på bordet, sier Austbø til Aftenblade­t.

Han har mistet plassen på laget og har en kontrakt som utløper ved årsskiftet. Det er ingen god kombinasjo­n.

–Jeg har ikke tolket det som noe annet enn at jeg må kjempe meg tilbake på laget. Jeg føler ikke toget er gått, i fotball vet du aldri hva som skjer. Men jeg føler jeg har kropp til å spille noen år til. Så får vi se om Viking vil ha meg med videre. Men jeg trenger et svar jeg også, jeg kan ikke gå i uvisshet for lenge, sier 33-åringen.

Det eneste svaret han får nå, er at han ikke får noe svar.

Vil slå tilbake

– Når må du begynne å skrape på kontordøre­ne for å få en avklaring, føler du?

– Det vet jeg ikke. Jeg har ikke tenkt så mye på akkurat det. Men det er jo tre alternativ­er det står mellom. Jeg må ha en jobb og lønn. Jeg har familie og hele pakken, så jeg vil ha noe stabilt, sier Austbø.

– Kan vi ha sett det siste av Iven Austbø i Viking?

– Jeg har et halvt år igjen av kontrakten min, noe mer har jeg ikke tatt stilling til.

– Hvordan var det å få beskjed om at du har mistet plassen på laget?

– Slik som alle de andre gangene, mener du? Nei, det er bare å brette opp ermene, godta det, det er sjefen som bestemmer. Så er det bare å bevise at den avgjørelse­n var feil. Men jeg er skuffet, selvfølgel­ig, sier Austbø.

Han sier han har sine tanker og meninger om keeperbytt­et, men holder de for seg selv.

– Hvorfor skal jeg dele de tankene? Dette er sånn fotballen er. Noen spiller, andre spiller ikke. Jeg får heller krige meg tilbake slik jeg har gjort mange andre ganger, sier målvakten og smiler.

Setter klubben først

Det er åpenbart at Vikings mål om opprykk er en vesentlig faktor i alle avgjørelse­r som tas. Med de ressursene Viking har til disposisjo­n, handler det om å forvalte pengene på en måte som setter tyngst mulig kraft bak ambisjonen­e.

– Det som er avgjørende for oss er den store forskjelle­n det er for Viking om vi er i 1. divisjon eller Eliteserie­n med tanke på forhandlin­ger. Derfor synes vi det er rett å gjøre det sånn med tanke på dem som har utgående kontrakt. De er informert om dette slik at de slipper å lure på hva som skjer, sier Bjarne Berntsen. – Dette handler om økonomi?

– Det handler om økonomi, det sportslige, det er flere faktorer som spiller inn. Derfor er det ikke riktig for klubben å binde seg nå. Det eneste spillerne kan gjøre er å vaere så gode at det blir en selvfølge at de skal vaere med videre når det naermer seg slutten på kontrakten.

– Det er en brutal bransje, dette?

– Jo, men fotballen er en kortsiktig bransje, svarer Viking-treneren.

Han vil ikke spekulere i om det kan bli aktuelt å kjøpe spillere som ikke er med i framtidspl­anene, ut av kontrakten med Viking nå i sommer.

 ?? KJETIL FLYGIND ?? Iven Austbø hinket av treningsfe­ltet med en vond ankel torsdag. Veteranen har mistet plassen på laget.
KJETIL FLYGIND Iven Austbø hinket av treningsfe­ltet med en vond ankel torsdag. Veteranen har mistet plassen på laget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway