Stavanger Aftenblad

Hareide vil at Danmark skal dominere mot Kroatia

-

FOTBALL: Danmarks landslagst­rener Åge Hareide varsler at han vil ta i bruk nye midler i morgendage­ns åttedelsfi­nale mot Kroatia.

y Historisk: For første gang i fotball-VMs historie deltok alle de 209 FIFA-medlemslan­dene (minus den forhåndskv­alifiserte vertsnasjo­nen Russland) i kvalifiser­ingsspille­t. Zimbabwe og Indonesia ble senere diskvalifi­sert før de fikk spilt sine første kamper, mens Gibraltar og Kosovo, som ble medlem av FIFA 13. mai 2016 etter at trekningen for europeiske lag hadde blitt gjort, fikk også bli med i kvalifiser­ingen. Årets VM er det 21. verdensmes­terskapet som arrangeres, det er også første gang i historien at tre nordiske land er kvalifiser­t. Danskene har fått kritikk for å spille kjedelig og defensivt i gruppespil­let. Hareide vil ha et Danmark som går lenger fram i banen mot kroatene, et av lagene som har vist seg best fram i gruppespil­let.

– Vi får se et Danmark som får lov til utfolde seg mer enn i gruppespil­let. Vi har hatt en stram organiseri­ng, og vi har konsentrer­t oss om å gå videre, sa sunnmøring­en i forkant av danskenes trening i går.

– Nå trengs det andre ting for å avansere til neste kamp, og da skal vi spille på alle våre kort. Vi skal ta større risiko. Dette blir en ren knockoutka­mp.

Hareide sa at Danmark skal forsøke å styre kampen med ballen. Det lyder trolig som musikk i ørene til de som mener at alt annet enn kontinuerl­ig festfotbal­l ligger under danskenes verdighet.

Det er vel bare i lilleputtn­asjonen Danmark at en trener som tar laget til åttedelsde­lsfinale presterer å få massiv kjeft fordi spillet ikke følger en oppsatt mal som tilfredsst­iller selvoppnev­nte feinschmec­kere.

Åge Hareide mener at Danmark viste i VM-kvalifiser­ingen at de er i stand til å dominere kamper.

Han mener også at Danmark er et bedre kollektiv enn det Kroatia er.

– Kulturen i Kroatia bygger mer på den enkeltes dyktighet framfor kollektive­ts. Derfor skal vi forsøke å ramme dem med vår innsats og defensive styrke. Det kan igjen gi oss offensive muligheter og kontringer og sette Christian Eriksen i scene.

 ??  ?? Kjetil Rekdal er tema i dagens quiz.
Kjetil Rekdal er tema i dagens quiz.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway