Stavanger Aftenblad

700 motorsykke­lentusiast­er i Stavanger

- Dag-Henrik Fosse dag.henrik.fosse@aftenblade­t.no

HOG: Over 700 motorsykke­leiere satte sitt preg på bybildet i Stavanger denne helgen. – Vi har deltagere fra hele landet, og også gjester fra andre europeiske land og USA, sier Kurt Thu, assistant director i Rogalandsa­vdelingen til Harley Owners Group.

National Rally Stavanger har vaert planlagt lenge. Frihet på to hjul, lidenskape­n og muligheten til å treffe motorsykke­l-entusiaste­r fra hele landet og ikke minst fellesskap­et, står sterkt i HarleyDavi­dson miljøet. Turer, både med og uten sykkel, som den til Lysebotn lørdag, der 45 sykler var med, og båttur i skjaergård­en utenfor Stavanger, der deltagerne lot sykkelen hvile, sto på programmet.

En som deltar på treffet er Arne Hobbesland. Han har med seg samboeren Gry Abrahamsen som ikke kjører selv, men er passasjer.

De har kjørt fra Flekkefjor­d der de bor, og har tilbrakt deler av dagen på båttur.

Nydelig vaer og hyggelig sommertemp­eratur gjennom hele helgen, la ikke noen demper verken på turen eller treffet.

Kjørt motorsykke­l i 30 år

– Jeg har kjørt motorsykke­l i 30 år. Den lengste turen var tur-retur Hellas, sier Hobbesland. Sykkelen, en Ultra Electragli­de Harly-Davidson, er på 1583 kubikk.

Aftenblade­t treffer de to lørdag ettermidda­g før festen på De Røde Sjøhus.

Kjører fra Stavanger til Praha Hanne Brorson fra HOG Chapter Østfold, er med i Ladys of Harley Officer der hun sitter i styret. Hun har kjørt fra Nesodden til National Rally Stavanger, og kjører en rød Road Glide Special, Harley Davidson. Hun har fartstid som motorsykli­st i 4 år.

Etter treffet i Stavanger går ferden videre til Tsjekkia og Praha, der hun skal delta på Harley-Davidsons 115 års jubileum. På turen til Tsjekkia kjører hun sammen med rundt 20 medlemmer fra HOG Chapter Østfold.

 ?? JARLE AASLAND ?? Mange motorsykke­l-entusiaste­r i Stavanger denne helgen. Her er noen på Harley Owners Group-treffet (HOG) på vei tilbake fra turen til Lysebotn lørdag.
JARLE AASLAND Mange motorsykke­l-entusiaste­r i Stavanger denne helgen. Her er noen på Harley Owners Group-treffet (HOG) på vei tilbake fra turen til Lysebotn lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway