Stavanger Aftenblad

Moore klar med Trump-film

-

– Jeg håper han aldri lager en om meg, sa Donald Trump til filmskaper­en Michael Moore da begge gjestet «The Roseanne Show» i 1998.

Da hadde Moore akkurat laget dokumentar­en «Roger & Me», der han tok for seg General Motors-sjefen Roger Smith. I mai delte Michael Moore akkurat dette tv-klippet på Twitter, med ordene: «Jeg kjenner Roseanne. Og jeg kjenner Trump. Og de kommer til å angre den dagen de kjente meg».

Nå er det klart at 21. september er premiereda­toen for Moores nye dokumentar «Fahrenheit 11/9», ifølge Vanity Fair en Trump-fokusert film som låner tittelen fra skjebnedag­en da han ble valgt som president.

Tittelen er også et hint til Moores 2004-dokumentar «Fahrenheit 9/11», der filmskaper­en rettet et kritisk blikk på president Bush og hans «War on Terror» og hvordan mediene heiet ukritisk på den.

Filmnyhete­n ble sluppet torsdag, da Michael Moore var på opptakene til «The Late Show» med Stephen Colbert. Da delte regissøren et klipp fra den kommende filmen – hvor han sparkes uta v Trumps golfklubb Mar-a-Lago.

– Han lurte oss alle. Ingen tok ham på alvor. Jeg forsøkte å advare folk om at han kom til å vinne Michigan, Wisconsin, Pennsylvan­ia. Folk lo eller buet. Jeg sa det ikke fordi jeg ønsket det skulle skje, sa Moore til Colbert om Trump.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway