Stavanger Aftenblad

Filip vil sprenge magisk grense

- Svein Hagen

FRIIDRETT: Filip Ingebrigts­en imponerte og ble nummer seks i sin sesongdebu­t på 1500 meter i Diamond League i Paris. Nå er målet å løpe under 3.30 på distansen i Monaco om tre uker.

Filip Ingebrigts­en gjennomfør­te sin første 1500 for sesongen, og sørget for å bli nummer seks i Paris. Tiden var solide 3.32,87, hans nest beste på distansen.

Selv om det ble løpt fort fra starten, med blant annet en åpningsfar­t på 54 på den første runden, så hadde ikke Sandnes-løperen problemer med å ligge trygt plassert i feltet.

– Synes faktisk det gikk ganske rolig første runden, selv om tiden viste noe helt annet, sier Filip Ingebrigts­en etter sitt gode løp i Paris.

Han avanserte stadig i feltet og var godt med da det gjensto en runde av løpet, men klarte ikke helt å følge de aller beste inn til mål.

Likevel ble han nummer seks med meget gode 3.32,87, som er hans tredje beste på distansen noensinne. Han personlige rekord er på 3.32,43, satt i Brüssel for to år siden. Den norske rekorden har broren Henrik med 3.31,46.

Vinner på distansen ble Cherueyito­t Timothy fra Kenya med årsbeste i verden med 3.29,71.

Filip Ingebrigts­en kom ned til Paris etter tre uker med mye mengdetren­ing og litt fartstreni­ng fra tre uker med trening i høyden i St.Moritz. Han hadde likevel ikke den helt store troen før lørdagens stevne at han ville klare å løpe så vanvittig fort.

Litt for få konkurrans­er

– På grunn av skader, så har jeg løpt lite konkurrans­er så langt denne sesongen. Og jeg mangler av den grunn den helt gode følelsen i forhold til det å løpe skikkelig fort i slike store stevner som Diamond League, sier han.

– Jeg legger ikke skjul på at dette stevnet her i Paris ga meg et solid løft framover mot EM i Berlin. Nå skal jeg løpe 1500 meter både i Rabat i Marokko 13. juli og Monaco 20. juli. Begge plasser ligger til rette for å løpe enda fortere enn her, forklarer en fornøyd Sandnes-løper.

– Det betyr at du sikter deg under magiske 3.30 på distansen?

– Klart jeg løper for å sprenge en ny grense, og jeg vet at det faktisk er ganske så realistisk slik formkurven min er, understrek­er han.

Han trodde,

før han

fikk se sluttiden sin, at det hadde vaert et middels løp i Paris. Underveis var det nemlig ikke noe godfølelse å merke for han.

– Jeg er ganske stinn av trening og merker at storformen ikke er helt på plass. Samtidig syntes jeg det gikk greit, og ble nok litt vel ivrig på å tette luken til de beste på den tredje runden. Egentlig var jeg hele tiden litt redd for å stivne, og ble av den grunn litt passiv underveis.

På god vei mot noe stort

– Bare vent til jeg slipper opp litt mer på volumet og treningsme­ngdene, da kommer det til å gå fort. Nå er jeg i alle fall på god gang mot det store, mener Filip Ingebrigts­en før han begynner på nedjoggen etter løpet i Paris.

Det var ikke bare Filip Ingebrigts­en som var fornøyd med sluttiden. Også pappa og trener Gjert var over seg av glede av det han fikk se.

– Filip er på gang mot noe stort. Han har aldri åpnet en sesong så raskt på 1500 meter som det han gjorde i kveld. Det til tross for at han har trent masse mengde og kombinert med det med noe fart, dette indikerer noe stort utover sesongen, mener Gjert Ingebrigts­en.

– Han har bedre kondisjon enn noen gang, samtidig som han løper fortere enn noen gang på baneøktene. Han kommer til å løpe under 3.30 innen kort tid, mener han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway