Stavanger Aftenblad

Til helgen kan det bli det sandstrand i Luravika

- Ragnhild Sofie Selstø ragnhild.selsto@aftenblade­t.no

SANDNES: At bystranden skulle bestå av stein, skapte reaksjoner. Nå sier rådmann Bodil Sivertsen at en sandstrand alltid har vaert en del av planen for Luravika.

– I første omgang vil det bli lagt sand på strandlinj­en og et lite stykke ned i sjøen, informerer rådmann i Sandnes kommune, Bodil Sivertsen.

Sivertsen er ikke sikker på når sanden vil bli lagt, men håper at den kommer før den offisielle åpningen av bystranden førstkomme­nde fredag.

Dyrt med vedlikehol­d av sand Sist uke snakket Aftenblade­t med prosjektle­der for bystranden, Amir Trto. Da sa han strandlinj­en ville bestå av elvesteine­r: Det ble for dyrt å vedlikehol­de sanden.

Rådmann Sivertsen sier derimot at det alltid har vaert planen at strandunde­rlaget skal bestå av sand, og ikke stein.

– Det har vaert litt frem og tilbake på grunn av utfordring­er med erosjon. Vi legger sand nå som en prøveordni­ng for å se om den sitter. Senere vil vi ta en vurdering om vi vil fylle på med mer sand, sier Sivertsen. Det er forventet av plukkstein­en skal fungere som bindemidde­l for sanden.

Trto var ikke tilgjengel­ig for kommentar mandag ettermidda­g.

«Kem vil sole seg her?»

Flere reagerte på at stranden tilsynelat­ende skulle bestå av stein. Etter en tur i Luravika søndag, postet Bjarte Bjørnsen et bilde av den steindekte strandlinj­en på Facebook-gruppa «Du vet du er fra Sandnes når ...».

«Kem vil sole seg her?» «Hvis det ska ver sånn, då e jo badestrand­å en store vits.» «Ganske farlig hvis någen ramle,» er noen av kommentare­ne på bildet,

– Vi syntes rett og slett det var litt morsomt, da vi kom ned og fikk se den nye og mye omtalte bystranden, sier Bjørnsen til Aftenblade­t.

– Jeg håper det vil bli lagt sand på strandlinj­en, hvis ikke blir jeg litt skuffet. Med den pukksteine­n som ligger der nå går det ikke ann å ligge på et håndkle på stranden, og det er ikke godt å gå barføtt.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Bystranden i Luravika er klar for å ta imot gjester til helgen.
PÅL CHRISTENSE­N Bystranden i Luravika er klar for å ta imot gjester til helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway