Stavanger Aftenblad

Equinor kjøper Brasil-lisenser for 3 milliarder

- Adrian Søgnen

OFFSHORE: Equinor kjøper nye lisensande­ler i Brasil. Selskapet håper på produksjon­soppstart i 2023.

Equinor og det brasilians­ke oljeselska­pet Barra Energia har inngått en avtale om at Equinor kjøper Barras eierandel i lisens BM-S-8 i Brasil, skriver Sysla.

Ifølge en pressemeld­ing skal Equinor betale 379 millioner dollar som et samlet vederlag for en tiendedel av lisensen. Dette tilsvarer omtrent tre milliarder kroner etter dagens vekslingsk­urs.

Tidligere i juli fullførte Equinor, ExxonMobil og Galp transaksjo­ner i BM-S-8 med sikte på å samordne disse eierandele­ne med de tre partnernes eierandele­r i den tilstøtend­e Carcará Nordblokke­n, heter det i meldingen.

Lisensene BM-S-8 og Carcará Nord inneholder om lag to milliarder fat utvinnbare oljeekviva­lenter.

Equinor, som er operatør for begge feltene, ønsker å bygge ut feltet og har planer om oppstart mellom 2023 og 2024.

19,5 milliarder

Brasil er et av Equinors viktigste satsingsom­råder for tiden.

I midten av juni fullførte selskapet kjøpet av sin 25 prosent andel i oljefeltet Roncandor i Campos-bassenget i Brasil.

Handelen mellom Equinor og det statlige brasilians­ke oljeselska­pet Petrobras ble kjent i desember i fjor. I en børsmeldin­g skrev Equinor at den avtalte prisen var på 2,35 milliarder dollar, rundt 19,5 milliarder norske kroner.

Feltet har vaert i produksjon siden 1999, og i november i år ble det produsert om lag 240.000 fat olje per dag, samt cirka 40.0000 fat med gass.

 ?? GUILHERME BOTELHO/EQUINOR ?? Konsernsje­f Renato Bertani, til venstre, i Barra Energia, og Anders Opedal, Equinors landsjef i Brasil.
GUILHERME BOTELHO/EQUINOR Konsernsje­f Renato Bertani, til venstre, i Barra Energia, og Anders Opedal, Equinors landsjef i Brasil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway