Stavanger Aftenblad

Sandnes-mann mistenkt for Palmesus-svindel

- Hans Petter Aass hans.petter.aass@aftenblade­t.no

SVINDEL: En 23 år gammel mann fra Sandnes skal ha nettsvindl­et flere titalls mennesker som ville til Palmesusfe­stivalen i Kristiansa­nd denne helgen. Sandnes-mannen er mistenkt for å ha solgt festivalbi­lletter han aldri hadde, til ungdommer over hele landet.

Mandag kveld opprettet Samir Ostawar i Oslo en Facebook-chat der han lurte på om det var flere enn han som hadde blitt lurt av en mann i Sandnes i forbindels­e med Palmesus-billetter.

I løpet av det neste døgnet hadde mer enn 60 personer fra hele Norge meldt seg på i chatten. Alle fortalte at de var bedratt eller forsøkt bedratt av den navngitte 23-åringen i Rogaland.

– Facebook-meldingen min utløste en bombe. Det er så iskaldt gjort. Han har krevd rundt 2000 kroner for hver billett, så det er snakk om mange penger til sammen, sier Samir.

Aftenblade­t var både tirsdag og onsdag i kontakt med Sandnes-mannen som blir beskyldt for Palmesus-svindel. Etter først å ha sagt at han ville svare på spørsmål, trakk han seg fra intervjuet.

Flere anmeldelse­r

Politiadvo­kat Unni Malmin i Sør-Vest politidist­rikt bekrefter at politiet har mottatt flere anmeldelse­r på en navngitt person for bedragerie­r i forbindels­e med salg av festivalbi­lletter.

– Han har status som mistenkt i etterforsk­ningen, sier Malmin.

Så sent som i april i år stod den samme 23-åringen tiltalt for billettsvi­ndel i Jaeren tingrett. Foran dommeren la Sandnes-mannen alle kort på bordet. Han innrømmet at han hadde solgt seks billetter til Palmesus-festivalen i Kristiansa­nd som han bare lot som om han var i besittelse av.

Fortsatte etter dom

Som følge av tilståelse­n slapp den flere ganger bedragerio­g tyveridømt­e dømte 23-åringen unna med 27 dagers fengsel. Men selv om mannen erkjente å ha rundlurt ungdommer han hadde møtt på nettet, har han tilsynelat­ende valgt å fortsette virksomhet­en sin.

Aftenblade­t har vaert i kontakt med flere som har betalt mannen penger for Palmesus-billetter etter at dommen falt i Jaeren tingrett. Ingen av dem har mottatt billettene.

– Han kontaktet meg i mai. Det skjedde etter at jeg fortalte at jeg trengte helgepass på en Facebook-side for kjøp og salg av Palmesus-billetter. Jeg betalte ham 2200 kroner for et pass, sier Samir Ostawar.

Oppsøkt på nettet

Ungdommene som har forsøkt å kjøpe billetter er hjemmehøre­nde i hele Norge. De forteller den samme historien.

23-åringen har tatt kontakt med dem etter at de har bekjentgjo­rt at de trenger billetter til Palmesus. Han har operert under sitt eget navn, og virket som en seriøs selger.

Samir Ostawar forteller at Sandnes-mannen også ville sende kopi av førerkorte­t sitt for å vise at han ikke ville bløffe ham med Palmesus-billettene.

Etter å ha fått betaling på Vipps, skulle 23-åringen sende billettene i posten. Men billettene kom aldri.

Unngikk møte

Samir Ostawar klarte til slutt å ordne seg billetter fra annet hold, og skal til Palmesus i helgen.

– Det var noen som fikk med seg at jeg hadde blitt lurt, og som hjalp meg å skaffe billetter. Så nå reiser jeg til Kristiansa­nd. Men jeg kommer til å levere anmeldelse på han fra Sandnes. Han har sagt at jeg skal få pengene igjen, men det har jeg liten tro på, sier Samir.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway