Stavanger Aftenblad

Håp og drømmer er blitt til virkelighe­t for Luli

- Pernille Filippa Pettersen pernille.filippa.pettersen@ aftenblade­t.no

STAVANGER: Med ny musikk og skoleplass ved LIMPI, er det mye spennende som skjer for Julie Enger Børresen (24).

Hun er bedre kjent som tidligere trommis i Stavanger-bandet Frk. Fryd. Men etter at bandet tok pause i 2015, bestemte Julie seg for å gå sin egen vei. Det har resultert i tre låter og flere på vei under artistnavn­et Luli. Nylig slapp hun en helt ny singel.

Men det er langt i fra alt som skjer i 24-åringens liv for tiden. Hun har nemlig kommet inn på Lillehamme­r Institute of Music Production & Industries (LIMPI).

Spennende tid

– Jeg søkte, og trodde egentlig ikke jeg skulle komme inn, forteller Julie.

Det gjorde hun derimot, som en av 48 heldige blant over 400 søkere. Bak LIMPI står erfarne bransjeper­soner som artist Espen Lind, manager Lars Hustoft, komponist Magnus Beite, produsent Amund Bjørklund og Tore Erik Hermansen i Stargate.

Julie blir en del av det første kullet skolen tar inn i høst. Her vil låtskriver­e, artister og produsente­r få muligheten til å nå sitt fulle potensial, og laere av folk med mye erfaring fra bransjen.

– Jeg gleder meg til å omgås andre som brenner for musikk. Det tror jeg blir bra for meg, sier Julie, som slipper ny musikk denne uka.

Mye ny musikk

Singelen «Stor tro» som kom ut i slutten av juni, er produsert av Yngve Andersen, Katrine Ødegård Stenbekk er med som låtskriver. Haley Shea fra Sløtface er med og korer. Musikken er indierock med dansbare rytmer og melodiøse tekstlinje­r på stavangers­k. Den nye låta er en del av debutalbum­et, som kommer i september.

– Albumet består av ni låter jeg har skrevet de tre siste årene, sier Julie.

Hun forteller at låten har et sommerlig preg over seg, og derfor passet det fint å slippe den akkurat nå.

– Samtidig reflektere­r denne låten den reisen jeg har vaert på de siste årene. Den handler om å ha håp og følge drømmen, forteller Stavanger-jenta.

– Greit å ha det litt kjipt

I tillegg til å spille i band, studerte Julie en bachelor i sosiologi. Når bandet bestemte seg for å ta en pause etter ti år, trengte Julie det samme. Hun hadde lite energi og slet med migrene. – Det var først da jeg fikk roet meg ned at jeg forsto hvor sliten og utslitt jeg egentlig var, forteller artisten.

Hun beskriver det som et nederlag å tørre å innrømme ovenfor seg selv og andre hvordan hun hadde det.

– Det var vanskelig for meg, men jeg laerte at det er greit å ha det litt kjipt, og at noen ganger må man ta en pause.

Tanker, følelser og opplevelse­r har blitt til albumet som kommer ut i høst.

– Alt er mulig hvis man hører på sin egen kropp, er snill med seg selv, følger hjerte og gjør litt hver dag for at det skal skje, sier Julie.

– Hva vil du fortelle med albumet?

– Jeg vil at andre som føler det samme skal vite at de ikke er alene, og at det alltid er håp.

Kommer til Stavanger

I sommer blir det mulig å se Julie (LULI) i Stavanger. Da kommer hun til Gladmatfes­tivalen 21. juli og Tall Ships Races 28. juli. Videre går ferden til Berlin hvor hun skal spille på Madame Claude 16. oktober.

 ?? ANNA JAKOBSEN ?? Julie Enger Børresen (24) fra Stavanger har en travel sommer og høst i møte. Hun er aktuell med ny singel, skal gi ut debutalbum, og er en av få som har kommet inn på LIMPI, den nye musikkskol­en på Lillehamme­r.
ANNA JAKOBSEN Julie Enger Børresen (24) fra Stavanger har en travel sommer og høst i møte. Hun er aktuell med ny singel, skal gi ut debutalbum, og er en av få som har kommet inn på LIMPI, den nye musikkskol­en på Lillehamme­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway