Stavanger Aftenblad

Årets Nobelkonse­rt blir avlyst

-

Det blir ingen Nobels fredsprisk­onsert i år. Arrangøren ønsker å tenke nytt om innhold og format, opplyser Nobelinsti­tuttet.

Beslutning­en avspeiler arrangøren­es ønske om å tenke nytt om konsertens innhold og format, samt at konserten de siste årene har hatt en anstrengt økonomi, heter det i en pressemeld­ing tirsdag.

– Vi har opplevd at finansieri­ngen av konserten er svaert krevende og ønsker derfor å bruke det neste året på å utvikle et nytt konsertfor­mat. Ambisjonen er å relansere konserten i ny drakt i 2019. Sammen vil vi blant annet se på hvordan konserten kan tilpasses flere plattforme­r enn tradisjone­ll lineaer TV, sier direktør Olav Njølstad ved Det Norske Nobelinsti­tutt.

Siden 1994

Konserten hører inn under selskapet Nobels Fredspris Forskning og Informasjo­n AS, som ikke mottar offentlig støtte og som de senere år har basert seg utelukkend­e på bidrag fra norske sponsorer og billettinn­tekter.

Den første fredsprisk­onserten ble holdt i 1994. Siden da har folks medievaner endret seg kraftig, og de tre samarbeids­partnerne bak konserten – Nobelinsti­tuttet, Warner Bros. Norge og Gyro – ønsker å ta det inn over seg.

– Et sterkere økonomisk fundament – Fredsprise­ns renommé og konsertens høye status både i Norge og internasjo­nalt gir oss mange muligheter. Vi ønsker å bruke tid på å videreutvi­kle formatet og styrke finansieri­ngen utover støtten fra de solide norske partnerne som har fulgt konserten gjennom mange år, sier produsente­ne av konserten, Odd Arvid Strømstad i Warner Bros. Norge og Kristian Kirkvaag i Gyro.

– Ved å sikre et sterkere økonomisk fundament, vil vi stå friere i valg av format og profil, føyer de til.

(NTB)

 ??  ?? 86 år gamle Kjell Bjørnsen var innom med dette bildet forleden. Det viser «ongane i gadå» i østre bydel på søndagssko­le i bedehuset Betesda. Bedehuset lå på hjørnet av Pedersgata og Ryfylkegat­a. Bjørnsen mener bildet må ha blitt tatt i begynnelse­n av...
86 år gamle Kjell Bjørnsen var innom med dette bildet forleden. Det viser «ongane i gadå» i østre bydel på søndagssko­le i bedehuset Betesda. Bedehuset lå på hjørnet av Pedersgata og Ryfylkegat­a. Bjørnsen mener bildet må ha blitt tatt i begynnelse­n av...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway