Stavanger Aftenblad

England kvittet seg med straffespø­kelset

- Nicholas Bergh

Tirsdag kveld fikk vi VMs tredje straffespa­rkkonkurra­nse – med landet som symboliser­er straffespa­rklidelse mer enn noe annet.

Men denne gangen lyktes England. Eric Dier satte den avgjørende straffen og sendte engelskmen­nene til himmels.

– Det var en nervøs straffe. Jeg har aldri vaert i en sånn situasjon før, men jeg følte at jeg måtte score etter å ha bommet på headingen på slutten. Jeg er takknemlig for at jeg scoret, sa Dier til BBC etter kampen.

Englands keeper Jordan Pickford fikk neven på Colombias siste straffe. Dermed fikk Dier aeren av å ta livet av spøkelset som har plaget England i mesterskap i en årrekke.

– Jeg gjorde all researchen. Jeg har kraft og bevegeligh­et. Jeg bryr meg ikke om at jeg ikke er den største keeperen, for det handler om å vaere der i øyeblikket og redde, sier Pickford.

Med en gang gruppespil­let er over, pleier straffespa­rkkonkurra­nse å bli et tema i England. Historien er dyster. Bare sjekk denne rekken:

Semifinale­n i 1990-VM mot Vest-Tyskland: TAP

Kvartfinal­en i 1996-EM mot Spania: SEIER

Semifinale­n i 1996-EM mot Tyskland: TAP

Åttendedel­sfinalen i 1998VM mot Argentina: TAP

Kvartfinal­en i 2004-EM mot Portugal: TAP

Kvartfinal­en i 2006-VM mot Portugal: TAP

Kvartfinal­en i 2012-EM mot Italia: TAP

Men denne gangen klarte England seg. Ikke nok med det: Dette var også Englands første seier i en utslagsrun­de i EM eller VM siden 2006. Målscorer mot Ecuador den gangen? David Beckham.

Nå venter Sverige i kvartfinal­e for England. Kampen spilles lørdag.

 ?? NTB SCANPIX ?? England-spillerne slipper jubelen løs etter at Eric Dier nettopp har scoret på straffen som sender England videre i VM.
NTB SCANPIX England-spillerne slipper jubelen løs etter at Eric Dier nettopp har scoret på straffen som sender England videre i VM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway